Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ANTEP PEYNİRİ TESCİLLENİYOR

Gaziantep mutfak kültürünün asırlık değerlerinden, sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti ‘Antep Peyniri’, kentin coğrafi işaretli ürünleri arasına katılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2017 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 03:12
Kaynak: İHA
ANTEP PEYNİRİ TESCİLLENİYOR

Gaziantep Ticaret Borsası’nın (GTB), Gastronomi Kenti Gaziantep’in geleneksel ürünlerine yönelik sürdürdüğü coğrafi işaret tescil atağı aralıksız sürüyor.

Son bir ay içerisinde Tırnaklı Pide, Fıstık Ezmesi, Firik ve Antep Lahmacununu gibi şehrin çeşitli lezzetlerini Gaziantep adına coğrafi işaretli ürünler arasına katma başarısı gösteren GTB, son olarak tescilli ürünler kervanına tüm bölgede sevilerek tüketilen geleneksel Antep Peynirini de ekledi.

“TESCİL ATAĞIMIZ SÜRECEK”

Gaziantep Ticaret Borsasından yapılan yazılı açıklamada, Antep Peynirinin, Türk Patent ve Marka Kurumu’nun, Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteninin 11. sayısında coğrafi işaret tescil başvurusu kabul edilen ürünler arasında yer aldığı belirtildi.

Gaziantep adına coğrafi işaret tescil çalışmaları tamamlanan, Antep Tırnaklı Pidesi, Antep Fıstık Ezmesi, Antep Firiği ve Antep Lahmacununun askı sürecinin devam ettiğinin kaydedildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi.

“Borsamız tarafından UNESCO Gastronomi Kenti Gazi şehrimizin geleneksel mutfak kültürünün vazgeçilmez lezzetlerinin coğrafi işaretle koruma altına alınarak, gelecek nesillere taşınmasına yönelik sürdürülen tescil atağı aralıksız devam etmekte. Bu kapsamda tescil başvuruları kabul edilen ürünlerimiz arasına son olarak Antep Peynirini de katmış bulunmaktayız. Coğrafi İşaret Tescil çalışmaları yaklaşık bir yıldır sürdürülen ‘Antep Peyniri’, Türk Patent ve Marka Kurumu’nun yayımladığı   Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteninin de Gaziantep adına coğrafi işaret almak üzere askı sürecine çıkarılan ürünler arasında yer aldı. Geleneksel hazırlanış şekli ve ayırt edici özellikleri titiz çalışmalar sonucu belirlenen Antep Peynirimiz, üç ay askıda bekleme sürecinin ardından Gaziantep’in tescilli ürünleri arasına katılacak.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.