Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Artık okuyan bir Gaziantep var

Büyükşehir, "Gençler Okusun" diye kitap kafeler açıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2018 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:40
Kaynak: İHA
Artık okuyan bir Gaziantep var

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kütüphanelerin ve kitap okumanın önemini vurgulayarak, "Alışveriş merkezi yıkarak onun yerine kitap kafe yapan başka bir belediye var mıdır? 'Gençler kitap okusun, araştırsın geleceğe daha iyi hazırlansın' diye yeni yapılan parklara, kitap kafe açtık, kentin münferit yerlerine kütüphaneler kurduk" dedi.

Büyükşehir Belediyesi, "Az Okuyan, Araştırmayan Kent" algısını çürütmek amacıyla şehir merkezinde kütüphaneler yaptı, parklarda kitap kafeler kurdu, gençlerin kitaplara erişimini kolaylaştırdı, bu doğrultudaki çalışmalarla dikkati çekti.

Başkan Şahin, 'Kütüphane Haftası'nı kutlayarak, artık ekonomik kalkınma değil insanı merkeze alan sürdürülebilir kalkınma döneminin başladığını aktardı.

ŞAHİN: BAŞKA BİR BELEDİYE VAR MI?

Şahin, şunları bildirdi: "Akıllı şehirler anlayışıyla bu dönemde başka bir söylem ve eylem birliği var. Hayat; fizik, kimya ve matematik değil. Fizik ve kimyanın içerisinde insan ve insani değerler olmazsa bir şeyler eksik kalır. Şehirde, 3 üniversite ve 60 bine yakın üniversite öğrencisi, 18 yaş altında 750 bin öğrenci var. Sanayi, kültür ve gastronomi şehiriz diyoruz ama biz aynı zamanda genç şehiriz, gençlik şehriyiz. Bu potansiyeli geleceğe hazırlayabilirsek büyük bir fırsata sahip oluruz. Gençlere yönelik koruyucu, önleyici, kültürel ve sosyal projelerle geniş alanlar açıyoruz. AVM yıkıp onun yerine 160 kapasiteli çift katlı otopark üzerine kitap kafe yapan başka bir belediye var mı bilemiyorum."

GENÇLERİN BAKTIĞI YERDEN BAKARSAK

"Ancak gençlerin baktığı yerden bakarsak büyük iddiamızı gerçekleştirebiliriz" diyen Şahin, "Bundan dolayı yaptığımız her parka, kitap kafeler kuruyoruz, bugüne kadar Çınarlı Meydanı, Kavaklık Parkı ve Düztepe Çamlık Parkı içerisine kitap kafeleri hizmete açtık. Kitap kafelerle geleceğimize en çok okumak iyi gelecek. 100'üncü Yıl Parkı içerisine Türkiye'nin ilk uygulamalı Çocuk Kütüphanesi niteliğini taşıyan Gaziantep Çocuk Kütüphanesi'ni hizmete açtık. Gaziantep Üniversitesine Kültür Merkezi kazandırdık. Bunların dışında Gaziantep Sanat Merkezi Kütüphanesini kurduk. Bu yöndeki çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir. Başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm toplumun daha çok okuyarak geliştiği bir gelecek için yoğun çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.