Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balat’ın modern şehirleşme öngörüsü hayat buldu

MB Holding Onursal Başkanı Muharrem Balat; 1999 yılında verdiği demeçte İstanbul ve Ankara’da örnekleri bulunan modern şehirleşme planlarının Gaziantep’te de uygulanması gerektiğinin çağrısını yapmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2017 20:18
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:43
Kaynak: İHA
Balat’ın modern şehirleşme öngörüsü hayat buldu

MB Holding Onursal Başkanı Muharrem Balat; 1999 yılında verdiği demeçte İstanbul ve Ankara’da örnekleri bulunan  modern  şehirleşme planlarının Gaziantep’te de uygulanması gerektiğinin çağrısını yapmıştı. Balat’ın öngördüğü modern şehirleşme önerisi 2000’li yıllarda hayata geçmeye başlamış ve gitgide nüfus artışının yaşandığı şehirde çarpık kentleşmenin önüne geçmede fayda sağlamıştır.

Muharrem Balat: “Gaziantep’te ilk toplu konut projesi olan Merve Şehir Konutları’nda yaklaşık 2000 aileyi ev sahibi yaptık.”

18 yıl önce öngördüğü modern yapılaşmanın Gaziantep’te hayata geçtiğini söyleyen İnşaat Yüksek Mühendisi Muharrem Balat “ İstanbul ve Ankara Türkiye’ye örnek teşkil edecek dev siteler inşa etti. O yıllarda konumu ve sanayi zenginliği sebebiyle yoğun göç alan Gaziantep’in inşaat alanında da yükselmeye ihtiyacı vardı. Bu ihtiyaç doğrultusunda 2000’li yıllarda Baltaş İnşaat olarak Gaziantep’te ilk toplu konut projesini hayata geçirdik ve MerveŞehir’de yaklaşık 2000 ailenin ev sahibi olmasına vesile olduk. Görüyorum ki bu anlayış günümüzde daha ilerilere taşınmış ve artık dev sitelerin inşaa edilmesinin yanı sıra  site içerisinde yüzme havuzları, geniş yeşil alanlar, oyun parkları, kafeteryalar yer almaya başlamıştır. O yıllardan bugünlere yapılaşma anlayışında yollar kat edilmiş veşehrin yükselmesine müsaade edilecek şekilde imar planları uygulanmıştır.  Bir mühendis olarak modern şehirleşmenin hayat bulmasıyla gurur duymaktayım” dedi.

Türk müteahhitlerin başarılı işlere imza attığının da altını çizen Balat; son günlerde Ortadoğu’da çıkan savaşlar sonucu tahrip edilen yapıların ise yine Türk müteahhitlere ihtiyaç duyularak ancak onlara emanet edileceğini ifade etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.