Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BANGLADEŞ EKİBİNE TEŞEKKÜR

Bangladeş, depremlerin ardından gönderdiği arama kurtarma ekipleri ve yardımlarıyla zor günlerinde Türkiye'nin yanında yerini alarak, dostluklarını gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2023 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:58
Kaynak: İHA
BANGLADEŞ EKİBİNE TEŞEKKÜR

Bangladeş Halk Cumhuriyeti, 6 Şubat'ta meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinde yardıma koşan ilk ülkeler arasında yer aldı.

Bangladeş Gaziantep Fahri Konsolosu Erdal Özdemir önderliğinde en fazla yıkımın meydana geldiği Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'a gelen Bangladeş askerlerinden oluşan arama ve kurtarma ekipleri enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için büyük çaba gösterdi.

Arama ve kurtarma faaliyetleri tamamlanana kadar gece gündüz ara vermeden enkaz bölgelerinde çalışan Bangladeş ekibi, enkaz altından kalan depremzedelerin sağ kurtarılmasına desteklerinin yanı sıra kurdukları çadırlarla sağ kurtarılan depremzedelerin yaralarını sarmaya çalıştı.

90 ASKER, 10 DOKTOR

Depremin hemen ardından Türkiye'ye yardıma ilk koşan ülkelerden biri olan Bangladeş'in 90 asker ve 10 doktordan oluşan arama kurtarma ekibi, çalışmalarıyla depremzedelerin gönlünde yer aldı.

Bangladeş'in başkenti Dakka'da başlatılan yardım kampanyasıyla desteklerini sürdüren Bangladeş, 2 uçak dolusu binlerce çadır, battaniye, giysi yardımlarını depremzedelere ulaştırarak, depremin ilk günlerinde destek oldu.

Bangladeş Gaziantep Fahri Konsolosu Erdal Özdemir, Bangladeş'ten gelen arama ve kurtarma ekiplerine gösterdikleri üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ederek, Plaket takdim etti.

Depremin ardından Bangladeş ekibiyle birlikte zorlu günleri atlattıklarını anlatan Özdemir, göstermiş oldukları dostluklarından dolayı minnettar olduklarını söyledi.

Erdal Özdemir, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Böyle bir felaketin yaralarını sarmak çok zordu. Biz günlerce deprem bölgelerinde Bangladeş'ten gelen arama kurtarma ekipleri ile gece gündüz çalıştık, elimizden gelen tüm imkânları seferber ettik. Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta arama kurtarma çalışmalarına katıldık."

Arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından ülkelerine dönen Bangladeş ekibi, Türkiye'ye destek olmak için her zaman olduklarını belirttiler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.