Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘BİR ŞAHSİYET: MİTHAT ENÇ’ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Felsefe Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte Yazar Zeynep Enç tarafından ‘Bir Şahsiyet: Mithat Enç’ konulu konferans verildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2019 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 11:48
Kaynak: İHA
‘BİR ŞAHSİYET: MİTHAT ENÇ’ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sabri Genç, Gaziantep’in yetiştirmiş olduğu en önemli şahsiyetlerden birisi olan Mithat Enç’i konuşmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Dr.Öğr.Üyesi Genç, “Mithat Enç, eserlerinde Türkiye Cumhuriyeti sonrası toplumumuzdaki bir çok meseleyi özelikle toplumsal dönüşüm meselesini hikayeleriyle ele almıştır. Bir kültürün, bir şehrin, bir ülkenin kendi şahsiyetlerine ve edebiyatçılarına ancak ve ancak iltifat ederek onların eserlerine yönelerek var olabileceğinin kanaatindeyiz. Anadolu’nun başına bir iş gelse Yunus Emre’yi yok edemezsiniz. Dolayısıyla başta Gaziantep olmak üzere bütün Türkiye’nin bu bilinç ile şahsiyetlerine yaklaşması gerektiği kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

Mithat Enç’i bir Cumhuriyet aydını olarak görebileceğimizi söyleyen Yazar Zeynep Enç, “Kitaplarında hem ‘Bitmeyen Gece’ de hem de ‘Selamlık Sohbetleri’ eserlerinde bu dönemin ne olduğunu, nasıl algılandığını ve nasıl yaşandığını çok iyi anlayıp anlatmıştır. Gördüğü ayrıntıları çok iyi yorumlayıp bize iletmiştir. Türkiye’de o geçiş döneminin en yoğun yaşandığı yılları, en yoğun şekilde yaşayan kişilerden birisidir. Antep’i hiçbir zaman yaşamından çıkarmadı. Hatta biz her sene en iki hafta Gaziantep’i ziyarete gelirdik. Ben neşeyi, kahkahayı, sevgiyi burada Gaziantepli bir ailenin parçası olduğum için öğrendim. Gaziantep’te her şey sevgiyle ve coşkuyla yaşanıyor. Babam pek çok zorluğu aşarak hatta bir üçüncü lisanda öğrenmesi gerekerek, Amerika’ya gidip oradan aldığı diplomadan sonra Türkiye’ye gelerek burada karşılaştığı zorlukları yenmesi beni çok şaşırtıyor. Düştüğü yerden ve karanlık bir dünyadan ayağa kalkabilmek her baba yiğidin harcı değil” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.