Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Birliktelik sürmeli

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, tüm ülkede güzel bir birliktelik gösterildiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 13:01
Kaynak: İHA
Birliktelik sürmeli

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, tüm ülkede güzel bir birliktelik gösterildiğini vurgulayarak, ‘’Arzumuz, bu birlikteliği bundan sonra da devam ettirmektir. İnşallah siyasiler ülkenin geleceği konusunda birlikte karar alırlar ve refah seviyesini çok daha yükseltiriz’’ dedi.

Konukoğlu, GSO Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminin, her görüşten insanın dimdik ayakta durması ve milletin vatanına sahip çıkmasıyla önlendiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında alınan hızlı kararlar sayesinde darbe girişiminin piyasalara etkisinin çok sınırlı kaldığını belirten Konukoğlu, şunları kaydetti:

‘’Dünyada birçok ülkenin kriz beklentisine karşın ülkemizde böyle bir şey yaşamadık. Hükümet yetkilileri, ekonomide olumlu gidişatı sürdürecek destekleri beyan ettiler. Bunların olumlu sonuçlarını almaya başlıyoruz.

7 Ağustos’ta parti liderlerinin katılımıyla yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi muhteşemdi. Arzumuz, bundan sonra da bu birlikteliği ülkemizde devam ettirmektir. İnşallah siyasiler ülkenin geleceği konusunda birlikte karar alırlar ve ülkemizin refah seviyesini çok daha yüksek hale getiririz. İnşallah PKK terörünü de temizleyerek, pırıl pırıl bir ülkeyi çocuklarımıza, torunlarımıza bırakırız.’’

‘’RUSYA ZİYARETİ, İHRACATI OLUMLU ETKİLEYECEK’’

Gaziantep ekonomisinden bahseden Konukoğlu, şehrin ihracatındaki düşüşü daha fazla çalışarak telafi edeceklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’2016 yılının başından beri bu kadar olay yaşandı, Gaziantep olarak yine direniyor yine koşuyoruz. Altıncılığımızı koruyoruz. Diğer şehirlerle aramızdaki farkı kapatıyoruz. En fazla ihracat yapan ilk on şehir içerisinde beşinci sırada bulunan Ankara ile aramızdaki fark 100 milyon dolara kadar düştü. Sayın Cumhurbaşkanımızın Rusya’ya gerçekleştirdiği ziyaretin de ihracatımıza çok olumlu ve önemli sonuçları olacaktır.’’

Gaziantep’te Ocak-Temmuz 2016 döneminde sigortalı çalışan sayısının 265 bin 517 kişi olduğunu bildiren ve ‘’Öğrendiğim kadarıyla, 15 Temmuz’dan sonra Gaziantepli hiçbir sanayici kimseyi işten çıkarmadı. Teşekkür ediyorum’’ diyen GSO Başkanı Konukoğlu, Organize Sanayi Bölgesi enerji tüketiminde Ocak-Temmuz 2016 döneminde yüzde 10,9 artışın ise yeni yatırımların devreye girişini gösterdiğini belirtti.

TOPÇUOĞLU: ‘’ÜLKEMİZİN YENİDEN YÜKSELİŞİNİN BAŞLANGICI’’

Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da konuşmasına, terör saldırısında kaybettiğimiz şehitlerimize rahmet dileyerek başladı, ülke olarak terör belasından bir an önce kurtulmayı temenni etti. Topçuoğlu, şunları kaydetti:

‘’Darbe girişiminin hemen arkasında olaylara bakmamızla, bugün geldiğimiz noktada olayların derinliğini gördüğümüzde neler yapılmak istendiğini çok daha net anlıyoruz. Allah, ülkemizi çok büyük bir uçurumun kenarından kurtarmış. 7 Ağustos’ta 81 ilde yapılan demokrasi mitingi, Türkiye’nin birlik beraberliğinin tüm dünyaya örnek teşkil etmesi açısından çok önemli organizasyondu. Bu mitinge katılan tüm parti liderlerine teşekkür ediyorum. 15 Temmuz belki bir şerdi, ama bu şerden hayır çıkacak. Ülkemizin yeniden silkenişinin, yükselişinin başlangıcı olacağına inancımız tam. Vatanımız üzerinde oynanan bu sinsi oyunlar bizim birbirimize daha çok kenetleyip, çalışma, başarılı olma ve mücadele yolunda sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlattı. Sanayiciler olarak bu konuda elimizden geleni en iyi şekilde yapacağız.’’

Rusya ziyaretinin, Türkiye ve Gaziantep için çok iyi neticeler doğuracağını, ayrıca ihracatçıya yeşil pasaport verilmesinin ihracatı olumlu etkileyeceğini belirten Topçuoğlu, ‘’Hükümetin, üretimi ve istihdamı teşvik edecek paketin de bir an önce başlamasını arzu ediyoruz’’ diyerek, sözlerini tamamladı.

Toplantı sanayicilerin, aziz şehitlerimiz için dua okumasıyla sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.