Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bölgede çarklar hızlanacak

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Doğu ve Güneydoğu bölgesine yönelik yeni yatırım ve destek hamlesi paketinin, bölgede ekonominin çarklarının hızlanması açısından olumlu katkısı olacağını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 10:57
Kaynak: İHA
Bölgede çarklar hızlanacak

Konukoğlu, yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım tarafından Diyarbakır’da açıklanan ‘’Doğu ve Güneydoğu Yatırım-Destek Hamlesi’’ paketini önemli bulduklarını belirtti.

Bölgede yatırım ve istihdam açığını kapatmak amacıyla, bu çok kapsamlı paket ile birçok alanda teşvik verildiğini anımsatan Konukoğlu, sanayi yatırımları açısından da yeni bir yaklaşım benimsendiğini anlattı.

23 ilde cazibe merkezi oluşturulacağına, yatırım yapmak isteyenlere yatırım yerinin bedava verileceğine ve ihtiyaç duyulan fabrikayı devletin kuracağına, makine ve teçhizat alımına sıfır faizli kredi sunulacağına, kamu alım garantisi verileceğine dikkati çeken Konukoğlu, güçlenen sanayi sektörünün bölgenin büyümesini ivmeleyeceğini vurguladı.

Konukoğlu, yatırımların gerçekleştirilmesi için güven ortamının önemini dile getirerek, şunları kaydetti:

“Bölgede güven ve huzur ortamının sürekliliği sağlandığında, bu teşvik paketleri çok hızlı şekilde amacına ulaşacaktır. Doğu ve Güneydoğu bölgesinde kamu ve özel sektör el ele vererek yatırımları artırabilirsek, oluşacak refah artışı tüm Türkiye’ye yansıyacaktır. Bu nedenle hükümetimiz, terörle mücadeleye sonuna kadar kararlılıkla devam etmelidir.”

“GAZİANTEP, TEŞVİKLERDEN ETKİN ŞEKİLDE YARARLANDIRILMALIDIR”

Bölgenin lokomotif şehri Gaziantep’in bugüne kadar özel sektör tarafından yapılan yatırımlarla büyüdüğünü, güçlü istihdam yaratma kapasitesiyle bölgede sosyal barışın da teminatı olduğunun altını çizen Konukoğlu, ancak Ortadoğu coğrafyasında yaşanan çalkantıların ve artan terör olaylarının şehrin ekonomisine olumsuz etkileri olduğunu kaydetti.

GSO Başkanı Konukoğlu, ‘’Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi kapsamında özellikle cazibe merkezlerine tanınan teşviklerden, Gaziantep de etkin bir şekilde yararlandırılmalıdır. Sınır illerimiz Kilis ve Hatay da cazibe merkezlerinden sayılarak, yeni paketle sağlanacak yatırım desteklerinden faydalandırılmalıdır. Ayrıca, buradaki mevcut çalışan şirketler teşvik kapsamına alınmalıdır. Böylece teşvik mekanizmasıyla bu şehirlerin ekonomik dinamikleri harekete geçirilerek, bölgenin ekonomik-sosyal kalkınmasını bütüncül olarak gerçekleştirebiliriz’’ diyerek, açıklamasını tamamladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.