Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Bölgenin cazibe merkeziyiz”

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2017 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 02:25
Kaynak: İHA
"Bölgenin cazibe merkeziyiz”

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep'in bölge illerinin ekonomisine birinci dereceden katkı sağladığını belirterek, "Tarımsal ürünlerin gıda sanayine kazandırılmasında Gaziantep bölgede bir üs ve cazibe merkezidir" dedi. 

Gaziantep Kent Konseyi, 11. Olağan Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Gaziantep'in Genel Durumu' gündemli toplantıya, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan ile konsey üyeleri katıldı.

Toplantıda, Gaziantep ve Bölge ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulunan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Türkiye'nin 131,7 milyar dolar ihracat ile geride bıraktığı 2016 yılında, Gaziantep ihracatının ise 6 milyar 258 milyon dolar olarak gerçekleştiğini anımsattı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinden yapılan ihracat rakamları ve en fazla ihracat yapılan ülkeler hakkında da açıklamalarda bulunan Tiryakioğlu," Gaziantep 2016 yılında yaptığı 6 milyar 258 milyon dolar ihracat ile Türkiye ihracatının yüzde 4,75'ini tek başına karşılarken, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin diğer illerinden yapılan toplam ihracat ise yüzde 1,78 seviyesinde gerçekleşti" dedi.

LOJİSTİK BÜYÜK ÖNEM ARZ ATMEKTE

Gaziantep sanayisinin gelişimi için lojistiğin büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Tiryakioğlu, "Bu bağlamda "Hassa-Dörtyol Tünel Projesi" ile önemli bir adım atıldı. Bu proje sadece şehrimiz için değil tüm bölge ticareti için büyük ehemmiyet taşımakta. Bizim Mersin üzerinden dış ticaretimiz her zaman devam edecek ama demiryolu projesinin de çok acil bir şekilde geliştirilmesini lojistiğin gelişmesi adına elzem görüyoruz" ifadelerinde bulundu.

Şehirde sürdürülen ortak akıl çalışmaları hakkında da bilgiler sunan Tiryakioğlu, ortak payda Gaziantep olgusu içinde tüm kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket edebilmesinin şehrin en güçlü yanlarından biri olduğunu söyledi.

Tiryakioğlu, konuşmasında ayrıca GTB tarafından sürdürülen Et Borsası, Antepfıstığı Lisanslı Depo, Pilot Antepfıstığı İşleme Tesisi ve Hububat Emtia Merkezi projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.