Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTP Lideri Hüseyin Baş’tan ‘Altılı Masa’ açıklamaları…

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2022 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:13
Kaynak: İHA
BTP Lideri Hüseyin Baş’tan ‘Altılı Masa’ açıklamaları…

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş gazeteci İsmail Saymaz’ın sorularını cevapladı, siyasi gündeme ilişkin dikkat çekici açıklamalar yaptı.

 14 Kasım’da toplanacak Altılı Masa Bağımsız Türkiye Partisi’nin katılım talebini değerlendirecek.

BTP Lideri Hüseyin Baş toplantı öncesinde halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz’ın altılı masa ve cumhurbaşkanı adayları üzerine sorularını cevapladı.

 BTP Lideri, ‘neden Altılı Masa’ya katılmak istiyorsunuz’ sorusuna; İnsanlar sürekli şunu dillendiriyor. İkinci partimizsiniz. Sana oy vermek istiyoruz ama boşa gider. Niye siz ittifakta değilsiniz? Tazyik artınca şunu gösterdik. Yapının içinde olmaya yakınız, ortak düşüncelere sahibiz’ cevabını verdi.

 Hüseyin Baş, Gelecek, DEVA ve Saadet partisinin “Bu emrivakidir” deyip karşı çıktığı iddialarına ise ‘Biz Altılı Masa’ya uygunuz. Hükümetin değiştirilmesine katkı sağlayabiliriz. Olumsuz görüşlerin yanlış olduğunu düşünürüm. Mantıklı olmaz.’ karşılığını verdi.

 İyi Parti Lideri Meral Akşener ile temasının covid olmasının ardından yaptığı ziyaretle başladığını anlatan BTP Lideri, ondan sonraki süreci şöyle özetledi;

‘Bugüne kadar Altılı Masa ile ilgili girişim yapmamıştım. Ama CHP ve İyi Parti, bizimle yakın temasa girmek istedi. Hep “Saadet Partisi sizi istemiyor” deniliyordu. Neden istemiyor? Temel Karamollaoğlu’na aracı gönderdim. “Ya onlar çok Atatürkçü. Ne yapacak, Atatürk’ün hutbelerini mi okutacakmış” dediği iletildi. Altılı Masa’ya girmem istenmiyorsa hem topluma, hem bana söylensin.

 BTP Lideri Hüseyin Baş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tavrıyla ilgili olarak da şunları söyledi; ‘Olumsuz baktığına dair bir işaret görmedim. Ben Kemal beyi, Meral hanımla görüştükten sonra aradım. “Altılı Masa’ya katılımla ilgili talepte bulundum. Bu talebi size de yenilemiş olayım” dedim. Ancak açık bir ifadede bulunmadı.’

Nasıl bir katkınız olur Altılı Masa’ya? Sorusuna, ‘Gençlerin siyasi aktör olabileceği ve seçime katılımın yüksek olabileceği ortamı oluşturabiliriz.’ Diyerek karşılık veren BTP Lideri, Meral Akşener neden Altılı Masa’da olmanız için gayret gösterdi? Sorusuna da ‘Meral Hanım demokrasiye inanan, Altılı Masa’nın genişlemesini ve Türkiye’nin tamamını kucaklamasını isteyen bir insan.’ Cevabını verdi.

 BTP liderinin sorulan kısa sorulara verdiği kısa yanıtlardan bazıları da şöyle;

 Reddedilirseniz ne olur?

Belki zaman kaybederim. Meral hanımla hukukumuz devam eder. Görüşmemiz Altılı Masa’ya bağlı değil.

 Diyorlar ki “Sarıgül’ün günahı ne? Ya onlar da katılmak isterse…”

İstesinler. Mahsuru ne? Masa 10’lu olsun, 15’li olsun. Teşkilatlanmasını oluşturmuş, parlamenter sisteme dönüşte kararlı bütün partiler olabilir. Mahsur görmüyorum.

 Partiniz kurulduğu günden beri AK Parti ile karşı saflarda yer aldı. Siz de muhafazakarsınız. Farkınız ne?

Biz dinci değil, dindarız. AK Parti dini siyasete alet ediyor. Biz aynı kefede birbiriyle kavga eden yapılar olmadık. Ayrı yerlerdeydik. Atatürkçüyüz.

Cumhurbaşkanlığı adaylığında önceliğiniz ne?

Kazanacak aday.

 Gönlünüzden geçen aday kim?

Toplumun ekseriyeti Mansur ve Ekrem beyde.

 Sizce Cumhur ve Millet ittifakından kim önde?

Başa baş. Yüzde 15 kararsız var. Kararsızların büyük bölümü, AK Parti veya MHP’ye oy vermişlerden ve gençlerden oluşuyor. Kararsızları kim kazanacaksa o kazanır.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.