Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyük Önder Atatürk Özel Sanko Okulları’nda da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79’uncu yılında Özel SANKO Okullarında da törenle anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2017 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:58
Kaynak: İHA
Büyük Önder Atatürk Özel Sanko Okulları’nda da anıldı

Okul bahçesinde düzenlenen anma törenine Özel SANKO Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Özel SANKO Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu tarafından Atatürk Büstüne çelenk konuldu.

Özel SANKO İlkokul Müdürü Hülya Bingül, yaptığı konuşmada, “Gazi Şehir'de Gazi'nin izinde ona yaraşır nesiller yetiştirmek, O’nun hatırasını yaşatmak, O’nu ölümsüz kılmak için buradayız” dedi.

“Tüm dünyanın imrendiği deha insan, üstün şahsiyet, başarı timsali, yüzyılın lideri, ışığımız, önderimiz, aydınlanma rehberimiz, ebedi mirasımız Aziz Atamızı anmak için buradayız” diyen Bingül, şöyle devam etti:

“Uçurum kenarında yıkık bir ülke...yıllarca süren savaş... içerde ve dışarda saygı ile tanınan yeni vatan, yeni toplum, yeni devlet ve bunları başarmak için arasız inkılaplar... İşte Türk genel inkılabının bir kısa ifadesi... Biz bu inkılabın mimarını, öncüsünü, fikir babasını, bayraktarını selamlamak için buradayız. Bir lider düşünün hem vals bilsin hem savaş sanatı, hem de sofra adabı. Hem asker olsun hem öğretmen hem de yazar. Hem çevreci olsun, hem çocuğu genci korusun hem de kadını yüceltsin. Bu muazzam insanı hatırlara getirmek için buradayız.”

Anma töreninde Özel Sanko Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi 9’uncu Sınıf Öğrencisi Eylül Dalkesen, “Mustafa Kemal” adlı şiirle; Özel Sanko Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi 10’uncu Sınıf Öğrencisi Ulaş Dabancı ise “Bir Adam Düşünün” adlı metinle seslendi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e.

Ortaokul Korosu ise Ata’ya özlemlerini ezgilerle dile getirdi. Tören, Ata’ya saygı geçişi ile sona erdi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.