Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyük şahsiyetler, eserleriyle anılırlar

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79'inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2017 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 10:21
Kaynak: İHA
Büyük şahsiyetler, eserleriyle anılırlar

İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci mesajında, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i, ebediyete irtihalinin 79'uncu yıldönümünde saygı ve rahmetle yâd ediyoruz" dedi.

İl Başkanı Özkeçeci’nin mesajı şu şekildedir:

BÜYÜK ŞAHSİYETLER YAS TUTULARAK DEĞİL, FİKİRLERİYLE, ESERLERİYLE, FEDAKÂR GAYRETLERİYLE ANILIRLAR

"Büyük şahsiyetler yas tutularak değil, fikirleriyle, eserleriyle, fedakâr gayretleriyle anılırlar. Bizler de millet olarak, vefatının 79’uncu yılında Atatürk’ü, İstiklal Savaşımızın başkumandanı, bağımsızlığımızın sembolü ve Cumhuriyetimizin kurucusu olarak övgüyle anıyoruz.

Unutmamak gerekir ki, 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizin her bakımdan daha da mamur edilmesi için yeni bir dönemin başlangıcıdır.

Bugün bizler, istiklal ruhuna ve kuruluş felsefesine sıkı sıkı sarılarak, Cumhuriyetimizin ideallerini ve hedeflerini, aziz milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için aynı heyecanla, azimle çalışmaktayız.

Gazi Mustafa Kemal'in 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimiz, 94 yıl boyunca yaşanan tüm badirelere rağmen, gururla onurla dimdik ayaktadır ve geleceğe her zamankinden daha büyük bir ümitle, daha büyük bir kararlılıkla yürümektedir.

Türkiye, son 15 yılda her alanda hayata geçirdiği kapsamlı reformlarla, devleti milletle kucaklaştıran politikalarıyla, bunu en iyi biçimde ispatlamıştır.

Kahraman milletimiz de, 15 Temmuz ihaneti karşısında sergilediği asil direnişle, ülkemizin bu kazanımlarını canı pahasına muhafaza edeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

Bu şuurla bizler, gelecek hedeflerimize doğru emin adımlarla yürürken, birlikte, beraberlikte, kardeşlikte ısrarcı olmaya devam edecek, özgürlüklerden, temel haklardan, ileri demokratik standartlardan asla taviz vermeden, barış, huzur ve emniyet içinde Türkiye'yi büyütmeyi, yüceltmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz.

İnşallah, Cumhuriyetimizin 100. yılında, bugünkünden çok daha güçlü, çok daha itibarlı, çok daha demokratik, çok daha müreffeh bir Türkiye olacaktır.

MİNNETLE YÂD EDİYORUM

Milletimizle birlikte, bir olarak, iri olarak, diri olarak, kardeş olarak, hep birlikte Türkiye olarak 2023 hedeflerimiz istikametinde mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız. Bu düşüncelerle, vefatının 79. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yâd ediyorum."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.