Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BÜYÜKŞEHİR’DEN, KAMU ÇALIŞANLARI VE ESNAFA MASKE DESTEĞİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Corona Virüsü (COVID-19) Salgını’na karşı alınan tedbirler kapsamında şehirde bulunan kurumlara ve meslek gruplarına maske dağıtımına başladı. 8 bin maske kurum ve ilgili meslek odaları yetkililerine verildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2020 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:49
Kaynak: İHA
BÜYÜKŞEHİR’DEN, KAMU ÇALIŞANLARI VE ESNAFA MASKE DESTEĞİ

Dünya ve Türkiye gündeminde geniş yankı uyandıran Corona Virüs Salgını’na karşı alınan tedbirler her geçen gün arttırılıyor. Bu kapsamda verilen ulusal mücadelede Büyükşehir Belediyesi, bütün birim ve imkânlarını halk sağlığı için seferber etti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK)’te üretilmeye başlanan cerrahi maskeler, yoğun olarak çalışmalarını sürdüren şehirdeki kurumlara ve meslek gruplarına dağıtımına başlanıldı. Büyükşehir, yaşanan zor günlerde Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’ne 2 bin, Gaziantep Tarım İl Müdürlüğü’ne 3 bin, Gaziantep Veteriner Hekimler Odası’na ise bin adet maske teslim etti. Öte yandan gıda üretiminde önemli bir yeri olan ekmek fırınlarında çalışanlar için 2 bin adet maske Gaziantep Fırıncılar Odası’na verildi. Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen dağıtımlarda ayrıca sosyal mesafe kuralları ve salgınla ilgili uyarılarda bulunuldu.

Gazi şehirde enfeksiyonun bulaşma riskini azaltmak adına Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı faaliyetler de tüm hızıyla devam ediyor. Dezenfekte çalışmalarının yanı sıra sosyal yardımlar ve salgına karşı uyulması gerekilen kuralların denetimi ve duyuruları ilgili birimlerce yapılıyor. GASMEK tarafından günlük 15 bin adet üretilen 3 katlı cerrahi maskeler, salgınla mücadelede yoğun çalışmalarını sürdüren belediye çalışanlarına, kamu personellerine, vatandaşlara ücretsiz dağıtımı yapılıyor. Nefes ve öksürük yoluyla yayılan Corona Virüsü’nün bulaşma zincirinin kırılmasında önemli bir faktör olan maske, kullanım kurallarına uyulduğunda herhangi bir bilinen zararı bulunmamakta. Bu doğrultuda Büyükşehir Belediyesi, ürettiği maskelerle farkındalık oluşturarak salgının etkilerini en aza indirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.