Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyüme rakamı sevindirdi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 büyümesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2017 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:43
Kaynak: İHA
Büyüme rakamı sevindirdi

Konukoğlu, “Zor bir dönemden geçmemize rağmen beklentilerin üzerinde gerçekleşen büyüme rakamları bizleri çok mutlu etti, geleceğe daha olumlu bakmamızı sağladı” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), yılın ilk çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini değerlendiren Konukoğlu, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 büyümenin sevindirici olduğunu kaydetti.

Yaşanılan birçok zorluğa rağmen Türkiye’nin bu gelişimi göstermesinin sanayimiz ve ülkemiz adına gurur verici olduğunu anlatan Konukoğlu, şöyle devam etti:

“Bu rakamlar yılın tamamı için bizlere çok büyük umut verdi. Hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımıza gece gündüz demeden devam ediyoruz. İnşallah bu yılı daha yüksek büyüme rakamlarıyla kapatırız.”

Türkiye’nin son dönemlerde çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını, özellikle 2016 yılı 15 Temmuz’unda ülkenin bütünlüğüne yönelik hain darbe girişimi yaşadığını hatırlatan Konukoğlu, açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi:

“Bütün bunlara, terör saldırılarına rağmen milletimiz, sanayicilerimiz el ele vererek var gücümüzle çalışmaya devam ettik. Milletçe kararlı duruşumuzla hükümetimizin ekonomi alanında attığı adımlarla bir araya gelince ekonomimiz 2017’nin ilk çeyreğinde beklentilerin üzerinde büyüdü. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu rakamlar daha yukarılara çıkacak. Türkiye genç, girişimci, dinamik nüfusu ile dünyada piyasa yapıcı, gündem belirleyici konuma gelecektir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.