Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Çarşı Pazarda Yaprak Kıpırdamıyor"

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Vatandaş için pazar alışverişi bile lüks oldu” dedi!

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2022 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:57
Kaynak: İHA
"Çarşı Pazarda Yaprak Kıpırdamıyor"

“İşsizlik, yüksek enflasyon ve zamlar yüzünden geliri gittikçe eriyen vatandaş yaşamak için en zaruri ihtiyacı olan gıdanın dışında başka bir şey alamıyor” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Vatandaş için pazar alışverişi bile lüks oldu” dedi! 

CHP Gaziantep İl ve İlçe başkanlarıyla birlikte esnafı dolaşan Yılmazkaya, Esnafın ve vatandaşın isyanını Meclise taşıdı.

“Vatandaşlarımız pahalılıktan, esnafımız yüksek maliyetler yüzünden iş yapamamaktan şikayetçi” diyen Yılmazkaya, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada AKP Hükümetine sert eleştirilerde bulundu.

Hükümetin yanlış ekonomik politikaları yüzünden enflasyonun yükseldiğini hayat pahalılığının arttığını belirten Yılmazkaya, “Ülkedeki ekonomik yaşam öyle bir hale geldi ki artık insanlarımız sadece aç kalmamak için yaşamaya çalışıyor. Ama aziz milletimiz bunun hesabını size sandıkta soracak” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ ÇARŞIDAN PAZARDAN ELİ BOŞ DÖNÜYOR!

“Çarşı-pazar yanıyor! Bu fiyatlar karşısında vatandaş eziliyor, esnaf çaresiz!” diyen Yılmazkaya, “Vatandaş et alamıyor, yumurta-peynir-zeytin alamıyor, süt alamıyor, askıda ekmek bekleyen yüzbinlerce dar gelirli vatandaş var!” ifadelerini kullandı.

“Bayram öncesi Gaziantep’teki semt pazarlarını gezdiğimizde kılık kıyafet, ayakkabı, çanta gibi ürünler satan esnafımızı ziyaret ederek durumlarını sorduk” diyen Yılmazkaya, “Vatandaşımıza, esnafımıza bir dokunduk, bin ah işittik” dedi.

“Yüksek enflasyon ve pahalılıktan dolayı her şey ateş pahası olmuş. Çoluğuna, çocuğuna bir iki parça giyecek bir şey almak için çarşıya çıkan vatandaş maalesef eli boş dönüyor” diyen Yılmazkaya, “Gezdiğimiz pazar esnafı, vatandaşın giyim kuşama ayıracak parası olmadığı için iş yapamamaktan, tezgâhlarını siftahsız kapatmaktan şikâyetçi.

Bayram öncesi gördük ki dar gelirli vatandaşlarımız maalesef çocukları için bile alışveriş yapamıyor.

Artık kılık kıyafet, ayakkabı, çanta veya herhangi bir ürün almak vatandaş için lüks olmuş, tezgâhların önü bomboş. Gıda ürünlerinin dışında kimse çarşıya uğramıyor. Onlardan da azar azar almaya çalışan vatandaş, 2 kilo yerine yarım kilo alıyor veya tane tane alıyor. İnsanlarımız sadece gündelik ihtiyaçları için alışveriş yapabiliyor. Yani vatandaş gıdanın dışında hiçbir şey alamıyor, günü kurtarmaya çalışıyor. Vatandaşlarımız pahalılıktan, esnafımız yüksek maliyetlerden şikâyetçi. Artık insanlarımız sadece aç kalmamak için yaşamaya çalışıyor ama aziz milletimiz bunun hesabını sandıkta size soracak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.