Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Kaplan’dan öğretmen günü kutlaması

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle yazılı açıklama yaparak, öğretmenler gününü kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2018 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 06:53
Kaynak: İHA
CHP’li Kaplan’dan öğretmen günü kutlaması

Kaplan’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü açıklaması: “Okuma yazma oranının yüzde onun altında olduğu Cumhuriyetin ilk yıllarında 1 Kasım 1928 tarihinde Harf Devriminin gerçekleşmesi ile bir eğitim seferberliği başlatılmıştır. Dönemin Mili Eğitim Bakanı Mustafa Necati Bey tarafından hazırlanan Millet Mektepleri yönetmeliğinin 24 Kasım 1928 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanması ile hız kazanan bu eğitim seferberliğinin başöğretmenliğini Mustafa Kemal Atatürk üstlenmiştir.

‘’Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’’ sözü ile eğitimin ve öğretmenlerin önemini vurgulayan M. Kemal Atatürk’ün başlattığı bu seferberliğin 90. yılında, eğitimin ve öğretmenlerin toplumdaki yeri olması gerekenin aksine gerilemiş ve önemsizleşmiştir.

Yarım milyona yaklaşan atanamayan öğretmen sayısı, maddi imkansızlıklar sebebi ile öğretmenlik mesleği dışında iş yapmak zorunda kalanlar, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik gibi güvencesiz istihdam uygulamaları, sendikal eylem ve etkinliklere katılanlar hakkında yürütülen hukuksuz soruşturmalar ve gelişime kapalı laik eğitim yapısında uzak eğitim sisteminin varlığı bu durumu kanıtlar niteliktedir.

Ürünü insan olan, toplumu şekillendiren, toplum mühendisi olarak bilinen bu onurlu mesleği icra eden ve icra edebilmek için mücadele veren bütün değerli eğitim emekçilerinin hak ettikleri önem, değer ve hassasiyete nail olmaları umuduyla başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlarım.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.