Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çiftçinin, Üreticinin sesini duyan yok”

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2022 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 08:26
Kaynak: İHA
“Çiftçinin, Üreticinin sesini duyan yok”

“Mazot, gübre, elektrik fiyatlarındaki yüzde 300'lere varan artışların yaşandığı ülkemizde çiftçilerin üretimine gerekli desteğin bir an önce sağlanması gerek” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, köylünün, çiftçinin, üreticinin Meclisteki sesi oldu.

“Ziraat odalarına, sulama birliklerine, bankalara borcu olan çiftçilerimiz ne yapacağını şaşırmış durumda” diyen Yılmazkaya, “Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de köylü, çiftçi, üretici; tohumda, gübrede, ilaçta, mazotta, elektrikte, sulamada artan girdi maliyetleri yüzünden üretemez hale geldi” dedi.

“İçinde bulunduğumuz bu zor dönemde tarım desteklerinin artırılması ve bu konuda üreticilerimiz lehine gerekli düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerek” diyen Yılmazkaya konuyla ilgili Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Çiftçilerimiz feryat ediyor, "Yandık, bittik." diyor. Çiftçilerimiz, bu yıl tüm zamanların en yüksek seviyesini gören tarımsal girdi maliyetleriyle mücadele ederek üretim yapmakta. Mazot, gübre, elektrik fiyatlarındaki yüzde 300'lere varan artışların yaşandığı ülkemizde çiftçilerin üretimine gerekli desteğin bir an önce sağlanması adına bu girdi maliyetlerinin en azından yüzde 50 oranında desteklenmesi gerek” dedi.

Borç Batağında Olan Çiftçiye Destek Şart!

Yılmazkaya, “Ziraat odalarına, sulama birliklerine, bankalara borcu olan çiftçilerimiz ne yapacağını şaşırmış durumda. Köylü, çiftçi, üretici tohumda, gübrede, ilaçta, mazotta artan girdi maliyetleri yüzünden üretemez hâle geldi. Çiftçilerimize, köylümüze, üreticimize ne kadar destek olursak ülkeye ve millete o kadar yatırım yapmış oluruz, boş arazilerimiz ekilmiş olur” dedi.

Yılmazkaya, “Artan maliyetlerin düşürülmesi, mazot ve gübre desteğinin bir an önce artırılması gerek. İçinde bulunduğumuz bu zor dönemde tarım desteklerinin artırılması ve bu konuda üreticilerimiz lehine gerekli düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.