Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftçinin yüzü gülüyor

Tarım ve hayvancılık projeleri ile çiftçi ve hayvan yetiştiricilerinin yüzünü güldüren Şahinbey Belediyesi, 7.000 ton daha yem dağıtımı ile desteklerini devam ettiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2023 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:26
Kaynak: İHA
Çiftçinin yüzü gülüyor

Şahinbey İlçesi’ndeki çiftçilere daha önce; gübre, arpa-buğday tohumu, fide, 750.000 adet zeytin, 150.000 adet fıstık fidanı dağıtımı yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hayvan yetiştiricilerine 7.000 ton küçükbaş ve büyükbaş hayvan yemi dağıtarak desteklerine devam ediyor.

HEP DESTEK TAM DESTEK

Şahinbey Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Şahinbey Belediyesi’nin klasik belediyecilik anlayışının dışında çalıştığını belirterek “Göreve geldiğim günden bu yana her alanda Şahinbey’de olmanın konforunu ve rahatlığını yaşıyorum. Şahinbey’de; gerek tarımsal, gerekse sosyal anlamda klasik belediyecilik anlayışının dışında bir belediyecilik anlayışını görüyoruz. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah; Fırat’ın suyu da buraya geldiği zaman Şahinbey zirai anlamda Türkiye’nin en gözde yerlerinden birisi olacak. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TARIM ve HAYVANCILIK GELECEĞİMİZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilerin ve hayvan yetiştiricilerinin her zaman yanında olduklarını belirterek “Şahinbey Belediyesi olarak 6 yıldan bu yana çiftçilerimize verdiğimiz destek 475 milyon lirayı aştı. Çiftçi üretecek, kazanacak ki millet kazanacak. Çifti buğdayı, arpayı, mercimeği, eti, sütü üretmediği takdirde bunu ithal etmek zorunda kalırız. Özellikle pandemi döneminde tarım sektörünün ne kadar önemli olduğunu gördük. Tedarik zinciri kırıldığı zaman birçok ülke de; marketlerde, raflarda ürün kalmadı, birçok ürünün fiyatı arttı. Onun için çiftçinin mutlaka ve mutlaka desteklenmesi gerekiyor. Hükümetimiz; Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki her alanda çiftçimize desteklerini devam ettiriyor. Bir taraftan Büyükşehir Belediyemiz bir taraftan da Şahinbey Belediyesi olarak bizler de çiftçilerimize her türlü desteği sağlamaya devam ediyoruz. Bu anlamda Şahinbey’imiz de ekili alanımız yüzde 400 arttı. Ekilmeyen bir karış toprağımız kalmasın dedik, çok şükür kalmadı. Bu destekler devam edecek. Bugün 7 bin ton yem dağıtacağız. Toplamda dağıttığımız yem miktarı 38 bin tona ulaştı” dedi.

KURAKLIK BÜYÜK TEHLİKE

Şahinbey Tarım İlçe Müdürü Mustafa Güzel, bölgede yaşanan kuraklığın, üretimi olumsuz etkilediğine dikkati çekerek “Şahinbey Belediye Başkanımız 6 yıldır çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine destekte bulunuyor. Sadece hayvan yetiştiricilerine verilen yem desteği 38 bin tonu aştı. Bu çok ciddi bir rakam. 22 yıldır bölgede çalışan birisi olarak kamuoyunda yanlış bir algı var. Bizim bölgemizde hayvancılığı yem fiyatları vurmuyor. Bölgemizdeki kuraklık çiftçimizi de hayvan yetiştiricimizi de olumsuz etkiliyor. Geçen yıl yine Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun katkılarıyla 300.000 dekar alana mercimek, buğday ve arpa ektirdik. Bu yılda yine Şahinbey Belediyemizin katkılarıyla 200.000 dekar buğday ve arpa ekimini gerçekleştirdik. Ancak geçen yıl kar yağışından sonra yaklaşık 35-40 gün hiç yağmur alamadık. Bu sürede dane dolum dönemine denk geldiği için hayvanlara verecek samanımız dahi çok zayıf kaldı. Yani vatandaşımızı vuran en büyük şey kuraklıktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.