Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim kararını imzaladı: Seçim 14 Mayıs'ta yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasanın 116. maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran’da yapılması gereken cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2023 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:28
Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim kararını imzaladı: Seçim 14 Mayıs'ta yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde seçimlerin yenilenmesine ilişkin kararı imzalamasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Anayasanın 116. maddesinin verdiği yetkiyle, 18 Haziran’da yapılması gereken cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzaladığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Resmî Gazete’de yayımlanacak bu kararın ardından, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) iki aylık seçim takvimini başlatacaktır. Buna göre, inşallah iki ay sonraki ilk pazar günü olan 14 Mayıs’ta milletimiz, cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir. Seçimlerin yenilenmesi kararımızın ülkemize, milletimize, Türkiye Büyük Millet Meclisimize ve siyasi partilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

“MÜZİKSİZ BİR KAMPANYA OLACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararının hayırlı olmasını dileyerek, “Bu seçimde Cumhur İttifakı olarak kendimize hazırladığımız bütün müzikleri yasaklıyoruz. Müziksiz bir kampanya olacak, ruberu, ikili görüşmeler suretiyle biz bu kampanyamızı sürdüreceğiz. Ne yaptık, ne yapacağız bütün bunları vatandaşlarımıza anlatmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimin hem ülke hem de millet için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.