Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Daha fazla istihdam yaratacağız, daha fazla ihracat yapacağız’’

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2017 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 10:43
Kaynak: İHA
"Daha fazla istihdam yaratacağız, daha fazla ihracat yapacağız’’

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, vatan uğruna canlarını veren şehitlerimizin hakkının ne yapılsa ödenemeyeceğini belirterek, Bize düşen de var gücümüzle çalışmaktır, daha fazla istihdam yaratacağız, daha fazla ihracat yapacağız’’ dedi.

Konukoğlu, GSO Şubat ayı Meclis Toplantısında yaptığı konuşmasına, Fırat Kalkanı harekatı kapsamında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

Vatan uğruna canlarını veren tüm şehitlerimizin hakkının ne yapılsa ödenemeyeceğini ifade eden Konukoğlu, işadamlarının da ekonomiyi güçlü tutmak için mücadele etmesi gerektiğini vurguladı. Konukoğlu, “Onlar nasıl canlarıyla mücadele ediyorsa, bize düşen de var gücümüzle çalışmaktır. Daha fazla istihdam yaratacağız, daha fazla ihracat yapacağız ve ülkemizi her yönüyle dünya liderleri içerisine mutlaka sokacağız” diye konuştu.

TOBB Ekonomi Şurası’na katılan Sn. Cumhurbaşkanın “İstihdam Seferberliği” başlattığını anımsatan Konukoğlu, yeni istihdam sağlayacak kuruluşlara önemli destekler verildiğini, yeni işe alınan her kişi için asgari ücret üzerindeki bütün prim ve vergi yükünü devletin ödeyeceğini belirtti.

Konukoğlu, “Firma yeni bir istihdam sağladığında, her kişi için 773 TL’lik vergi ve diğer giderleri ödemeyecek. Herkes bundan faydalanmalıdır. Rızkı veren Allah’tır. İşçi arkadaşlarımıza imkan tanıdığımızda, onların dualarıyla işlerimiz daha iyi olacaktır” sözlerine yer verdi.

“İHRACATTA TREND YUKARI YÖNLÜ”

İhracat rakamlarından bahseden Konukoğlu, bu yılın Ocak ayında beklentilerinin de üzerinde bir performansla yüzde 16 oranında artışla 493 milyon 909 bin dolarlık ihracat yaptıklarını anımsattı. Konukoğlu, “Ama biz halen 2014 Ocak ayı ihracat seviyelerini özlüyoruz. Halen ona ulaşamadık, ama aşağı yönlü inişten yukarı doğru çıkan bir trendi inşallah yakalamış olacağız. Şu anda şubat ayı ihracatı artı seyrediyor. İnşallah bu ay sonunu da artıyla kapatırız’’ dedi.

Gaziantep’ten yapılan ihracatı ülkelere göre karşılaştırmasını yapan GSO Başkanı Konukoğlu, Irak’ta uzun bir aradan sonra ilk defa artıya geçtiklerini ve bu ülkeye yaptıkları ihracatın 2017 yılı Ocak ayında yüzde 13,8 oranında artışla 125 milyon 968 bin dolar olduğunu bildirdi. Konukoğlu, en büyük ihracat pazarları olan Irak’a yönelik bu artışın sürdürülebilir olmasını temenni etti.

Geçen ay Ortadoğu ülkelerine yüzde 22.7, AB ülkelerine yüzde 8.5, Afrika ülkelerine yüzde 2.2, Amerika ülkelerine yüzde 4.2, Türk Cumhuriyetlerine yüzde 88.7, eski Doğu Bloğu ülkelerine yüzde 93 ve diğer Avrupa ülkelerine yüzde 41.9 ihracat artışı gerçekleştirdiklerini kaydeden Konukoğlu, “İnşallah bunu yılsonuna kadar devam ederiz” diye konuştu.

“İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da konuşmasında, Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliğini desteklediklerini ifade ederek, “Gaziantep olarak, tüm sanayici ve işadamları olarak üzerimize düşeni yapacağız.   İstihdam seferberliği aynı zamanda üretimin yatırımın ve ihracatın sürekliliğini sağlayacaktır. Bu açıdan da özellikle ülkemizin içinde bulunduğu durumda herkes imkanı ölçüsünde elini taşın altına koyarak bu seferberliğe katılacak” dedi.

Eximbank’ın aldığı son kararla 31 Mayıs’a kadar ödemeleri Türk Lirası cinsinden sabit kurla ödeme imkanı tanıdığını belirten Topçuoğlu, sanayiciye ve ihracatçıya katkı sağlayacak bu imkandan dolayı Eximbank’a teşekkür etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.