Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekim'de en fazla Dolar kazandırdı

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Finansal Yatırım Araçları Reel Getiri Oranları Ekim ayı sonuçları değerlendirildi. Finansal yatırım araçları aylık olarak değerlendirildiğinde en yüksek getiri Dolar’da gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2017 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 22:34
Kaynak: İHA
Ekim'de en fazla Dolar kazandırdı

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Finansal Yatırım Araçları Reel Getiri Oranları Ekim ayı sonuçları değerlendirildi. Finansal yatırım araçları aylık olarak değerlendirildiğinde en yüksek getirinin Amerikan Doları’nda gerçekleştiği bildirildi.

Euro, Dolar, altın kazandırdı

Aylıkta Amerikan Doları en fazla kazandırırken Doları, Euro ve külçe altın izledi. Buna karşılık devlet iç borçlanma senetleri (DİBS), mevduat faizi ve borsa yatırımcısına kaybettirdi.

Üç aylık değerlendirmede yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı altın olurken, devlet senetleri, yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Altı aylık değerlendirmeye göre ise borsa yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde Dolar en çok kaybettirdi.

Yıllıkta şampiyon borsa

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü, açıklamada yıllık değerlendirmede de bulundu. Yıllık en yüksek reel getirinin borsada gerçekleştiği belirtildi. Diğer taraftan devlet iç borçlanma senetleri yıllıkta yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.