Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Engelliler için tüm imkanlar seferber ediliyor”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Üniversitesi’nde öğrenim gören engelli öğrencilere müzik eşliğinde öğle yemeği verildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2017 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:52
Kaynak: İHA
“Engelliler için tüm imkanlar seferber ediliyor”

Etkinlik kapsamında; GAÜN Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinden ve Bedensel Engelliler Yarışması’nda Türkiye Şampiyonu Milli Sporcu Dilfiroz Kuzdağı tarafından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir’e günün anısına Milli Takım Forması hediye edildi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engellilere karşı olan sorumluluklarımızın hatırlandığı özel ve önemli bir gün olduğunu belirten Prof. Dr. Metin Bedir, “Toplumların vazgeçilmez bir gerçeği olan engellilerin, güvenle geleceğe bakabilmelerini sağlayacak altyapılarla donatılması gerekiyor. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 12’sinin engelli olduğu ve engellilerin temel ihtiyaçlarının giderilmesinin devletimizin öncelikli görevleri arasında yer aldığını görmek de ayrıca mutluluk verici. Bu bağlamda; üniversitemizde eğitim öğretimlerine devam eden engelli kardeşlerimiz için tüm imkanlar seferber edilerek, onların kaliteli bir eğitim almaları, üretken bireyler olarak kendi kendilerine yeterli hale gelmeleri için üniversitemiz üzerine düşeni yapmaktadır’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.