Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esnaf bitti

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, pandemi boyunca AKP Hükümetinin esnafı görmezden gelerek, hiçbir sorununa çözüm bulamadığı gibi çaresizliğe sürüklediğini ifade ederek yazılı bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2021 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 18:26
Kaynak: İHA
Esnaf bitti

Kaplan, “Bir senedir esnaf kaderine terk edildi. Aç bırakıldı. Yoksulluğa ve çaresizliğe mahkum edildi. Verilen hiçbir söz tutulmadı, esnaf nefes almakta zorlanıyor” dedi.

Milletvekili Kaplan, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini hatırlatarak; “Genel Başkanımız pandemi başladığından beri AKP’ye esnaf ile ilgili yapılacakları kalem kalem sıralıyor. Sicil ve vergi affı gelsin dedi, AKP umursamadı. Stopajı kaldırın dedi, AKP umursamadı. Esnafa fatura ve kira yardımı yapılsın dedi, AKP umursamadı. İcralar durdurulsun, esnafa geri ödemesiz nakit desteği sağlansın dedi, AKP umursamadı. AKP’nin umursadığı tek bir şey var, o da yandaşı kayırmak. Hala hayal projelere, hayal yatırımları vatandaşa ödülmüş gibi açıklıyorlar. Bugün geldiğimiz noktada 99 bin 588 esnaf iş yerini kapattı. Her gün ortalama 273 esnaf kepenk kapatıyor. AKP Hükümeti’nin umurunda mı? Ne yazık ki değil. Esnaf bitti, tükenti, çaresiz kaldı ancak AKP 5 müteahhit derdinde” diye ifade etti.

BECERİKSİZLİKLERİNİ ESNAFIN ÜSTÜNE ATAN BİR HÜKÜMETLE KARŞI KARŞIYAYIZ!

Kaplan, açıklamasının devamında “AKP, tüm beceriksiz politikalarını ve başarısızlıkları ya dış güçlere, ya muhalefete ya da vatandaşa bağlıyor. Döviz arttı, alım gücü düştü, Türk Lirası değer kaybetti, AKP hepsi dış güçlerin oyunu dedi. Aynı AKP, enflasyonun sorumlusunun esnaf olduğunu savundu. Koyun can derdinde, kasap et derdinde bile değil artık! AKP, yönetemediği gibi artık tüm suçu da bir şeylere atarak işin içinden sıyrılmaya çalışıyor. Ancak ne vatandaşlarımız ne de esnafımız bu oyunlara gelmiyor; her şeyin farkında” dedi.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİNE KULAK TIKAYAN AKP’Yİ SANDIĞA EN BAŞTA KEPENK KAPATMAK ZORUNDA KALAN ESNAF GÖMECEK!

CHP olarak defalarca çözüm önerileri sıraladıkları halde, AKP’nin umursamaz Tek Adam siyasetinin kulak tıkadığını ve çözüm için hiçbir adım atmadığının altını çizen Kaplan, “Esnafımız bu dönemde bu kadar sıkıntıyla boğuşurken yalnız değildi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak gerek sahada, gerek Meclis kürsüsünde yüzlerce kez sorunlar ve çözüm önerileri dile getirildi. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tüm Milletvekillerini illerde görevlendirerek, esnafımızın sorunlarına çözüm arayışı noktasında önemli adımlar attı. Kalem kalem çözüm önerileri sunuldu, yapılacaklar konuşuldu. Ancak AKP esnafa karşı “görmedim, duymadım, bilmiyorumu” oynamakla yetindi. Şimdi gelinen noktada ivedi bir şekilde bir “Esnaf Yardım Paketi” çıkarılması elzem olmuştur” dedi.

ESNAFIN KÖR KUYUDAN ÇIKMASI İÇİN ACİL YARDIM ŞART!

Kaplan, açıklamasının devamında çözüm önerileri olarak şunları söyledi: “ Esnafımızın belini tekrar doğrultabilmesi için öncelikle SGK primleri ve vergi borçları devlet tarafından ödenmelidir. Pandemi süresince verilen kredilerin ödenmeyen borçlarındaki faizler silinmeli ve tekrar uzun vadeli bir ödeme planı belirlenmelidir. Stopaj acilen kalkmalı ve devam eden icralar durdurulmalıdır. Fatura ve kira konusunda esnafımıza acilen nakit desteği sağlanmalıdır. Ölüme terkedilen esnafımızın bir nebze de olsun belini doğrultabilmesi için bunlar şarttır. Aksi halde, bu sene içinde kepenk kapatmayan esnaf kalmayacak, ülke var olan ekonomik krizin üstüne daha da derin ve içinden çıkılamayacak bir darboğaza girecektir” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.