Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri semineri

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu ile KYK Ukkaşe Yurt Müdürlüğü koordinesiyle, İslahiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Çocuk Gelişim Uzmanı Yelda Yağmur tarafından “Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri” semineri verildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2017 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:32
Kaynak: İHA
Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri semineri

İslahiye Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde Çocuk Gelişim Uzmanı Yelda Yağmur, aile toplumun temeli ve gençler geleceğimizin teminatı olduğunu söyledi. Konuşmasında evliliği güçlendirecek ipuçları veren Yağmur, “Her koşulda birbirinize saygı gösterin. Kendinizi tanımaya ve kişiliğinizi geliştirmeye gayret edin. Birlikte baş başa zaman geçirmek için fırsatlar oluşturun. Ortak ilgi alanları keşfedin. Birbirinizi anlamaya çalışın. Eşinizi can kulağı ile dinleyin. Eşinizin iyi yanlarını ve olumlu özelliklerini görmeye gayret edin” dedi.

Gençlerin evlilik planlarında iletişimin çok önemli olduğunu belirten Yağmur, “Evlilikte iletişim sevgiyi ve saygıyı artırır bu doğrultuda evliliğin ilk günleri eşlerin arasındaki yakınlığın en fazla olduğu dönemdir. Bu dönemde mutluluk duygusu en fazla seviyede yaşanır ve romantizm de yoğundur. Sözlü sevgi ifadeleri bu dönemlerde sıklıkla kullanılmalı ve bu devam ettirilmeli, çiftler arasındaki bu muhabbet evliliğin devamı için önemli ve gerekli. İletişim kanallarını iyi kullanan, yardımlaşan, paylaşan eşlerde mutluluk daim olur. Bunların yanı sıra problem çözme becerilerini geliştirmek, çatışmalar esnasında aralarındaki saygıyı korumak, tavırlarındaki samimiyet ve içtenliği bozmamak için gayret göstermek. Bir sevgili olmanın ötesinde dost olabilmeyi, birlikte ortak karar alabilmeyi öğrenmek, hayata ve evliliklerine dair ideallerini koruyabilmek evlilikte iletişimi ve yaşam becerilerini canlı tutar” diye konuştu.

Seminerde katılımcılara Aile ve Sosyal Bakanlığınca hazırlatılan ''Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri'' adlı kitap dağıtıldı. Seminerden sonra Yelda Yağmur’a Yüksekokul Sekreteri Bilal Erdoğan tarafından teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.