Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Firmalarımızı kutluyoruz

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2017 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:43
Kaynak: İHA
Firmalarımızı kutluyoruz

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Türkiye’nin en büyük 1000 ihracatçısı arasına giren Gaziantepli firmaları kutlayarak, “Listede yer alan firma sayımızın 11 sayı artarak 73’e çıkması çok önemli bir gelişmedir ve çok sevindiricidir” dedi.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması” araştırma sonuçlarına göre, Gaziantep’ten 2015 yılında listeye giren firma sayısı 62 iken 2016 yılında ihracat şampiyonları arasına giren firma sayısının 73’e yükseldiğini bildirdi.

İlk 1000 ihracatçı firma sayısının illere göre dağılımı incelendiğinde şehir olarak bir basamak yukarı çıktıklarını ve 3’üncü sırada yer aldıklarını vurgulayan Konukoğlu, gösterdikleri başarılı performansla şehrimizin gururu olan tüm firmaları yürekten kutladı.

Küresel ticarette zayıflık ve ciddi jeopolitik risklerin gölgesinde geçen 2016 yılında Türkiye’nin bir ülkenin yaşayabileceği en büyük siyasi ve ekonomik risklerden birisi olan darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığına işaret eden Konukoğlu, bu sürecin ihracat üzerinde bir baskı oluşturduğunu ifade etti.

Konukoğlu, Gaziantep’in geçen yıl gerçekleştirdiği 6 milyar 258 milyon 347 bin dolarlık ihracatla en fazla ihracat yapan beşinci şehir olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

“İhracatçımız her türlü zorluğa rağmen ülkesi adına bir şeyler yapmanın gayreti içinde oldu. Mevcut pazarlarda payını korumak ve yeni pazarlar bulmak için mücadelesini sürdürdü. Bunun neticesi olarak Gaziantep’in, en büyük 1000 ihracatçı listesinde firma sayısını 73’e çıkarması çok önemli bir gelişmedir ve çok sevindiricidir. Uluslararası piyasalarda koşullar daha iyi olsaydı daha fazla firmayla listede yer alabilirdik. Başta listeye giren firmalarımız olmak üzere azim ve kararlılıkla üreten, istihdam yaratan, ihracat yapan ve ülkemize katma değer sağlayan bütün firmalarımızın yönetici ve çalışanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.”

DESTEK KALDIRAÇ GÖREVİ ÜSTLENECEK

Türkiye ekonomisinin yoluna güçlü şekilde devam edebilmesi ve istikrarlı şekilde büyüyebilmesi için ihracatın önemine vurgu yapan Konukoğlu, Gaziantep’in ihracat temposunu artırmak için çalıştıklarına, Ocak-Mayıs 2017 döneminde yüzde 5,1 artışla 2 milyar 719 milyon dolarlık ihracat yaptıklarına dikkati çekti.

Hükümet tarafından ihracata önemli teşvik ve destekler verildiğini belirten GSO Başkanı Konukoğlu, “Gaziantep ihracat ailesi olarak hedefimiz önümüzdeki yıllarda daha fazla firmayla ilk 1000 içinde yer almaktır. Bu yolda hükümetimizin sağladığı destekler de ihracatın artmasında kaldıraç görevi üstlenecek, bize güç katacaktır” diyerek, açıklamasını tamamladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.