Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN ARGETİ 2018 Proje Pazarı’nda müthiş projeler

Gaziantep Üniversitesi Target Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen ARETİ 2018 Proje Pazarı’nda, birbirinden ilginç projeler beğeni kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2018 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:26
Kaynak: İHA
GAÜN ARGETİ 2018 Proje Pazarı’nda müthiş projeler

Pazara katılan mucit öğrencileri kutlayan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, “Üniversite olarak üreten, icat eden, katma değer yaratmaya yönelik tüm çalışmaların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

GAÜN Mavera Kongre Sanat Merkezi’nde düzenlenen ARGETİ 2018 Proje Pazarı’na aralarında Gaziantep Üniversitesi’nin de bulunduğu birçok üniversiteden lisan, yüksek lisans ve doktora öğrencisi projeleriyle katıldı. Pazarı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Günal, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, TargeT Teknoloji Genel Müdürü Ekrem Tekin ve akademisyenlerle gezen Rektör Prof. Dr. Ali Gür, mucit öğrencilerden projeleriyle ilgili bilgi aldı. Mucitlere bazı konularda tavsiyelerde de bulunan Rektör Gür, “Bu projelerin önemli bir bölümü ticarileştirilmeye müsait projeler. Üniversite olarak sizlere gerekli desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

ARGETİ Proje Pazarı’nın kurulmasındaki temel amacın öğrencilerin, kendi hünerlerini, yaptıkları başarılı projelerinin kamuoyuna sunulması olduğunu kaydeden Rektör Gür, “Bu yıl Proje Pazarı’na 183 proje katıldı. Bu projeler seçici jüri tarafından değerlendirildi. Bazı projeleri de ödüllendireceğiz. Beş dönemdir yaptığımız ARGETİ PROJE Pazarı’na olan ilginin her geçen gün daha da artması işin en güzel yanı. İnşallah bundan sonra daha güzel, daha büyük projelerle pazarlarımızı yapacağız. Ve projelerin marka değerinin oluşmasını ticarileşmesini de istiyoruz. ARGETİ Proje Pazarı’nda çok sayıda ticarileşmeye müsait proje gördüm. Üniversite olarak amacımız Ar -Ge’ye, inovasyona beşiklik, ev sahipliği yapmak ve genç beyinleri buraya hazırlarken de onlara hem ekonomik, hem de mekansal destek vererek kamuoyuna duyurmak” diye konuştu.

Bu yıl 5. kez kapılarını açan ARGETİ Proje Pazarı’nda otomatik sulama, mikro denetleyici tabanlı sistemle yüz tanıma sistemleri, zararlı böceklerin doğada mevcut düşmanları kullanılarak mücadelesiyle verimin artırılması, internet üzerinden lamba takibi, uyku apnesinde ölümü önlemek için uyandırma sistemi, orman yangınlarını anında tesbit ve küçük çaplı yangınlara müdahaleyi sağlayan GÖZCÜ adlı hava aracı, hareket yeteneği kısıtlı insanlar için hareket eden klozet, elimizdeki eldivenle yapılan hareketleri kablosuz haberleşmeyle gerçekleştiren robotlar gibi çok sayıda proje sergileniyor. Pazarda jürinin uygun gördüğü eserler düzenlenen törenle ödüllendirilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.