Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN Hastanesi’nde Orta Doğu’lu Hekimlere workshop

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde “PDA kapama üzerine” workshop düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2018 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:06
Kaynak: İHA
GAÜN Hastanesi’nde Orta Doğu’lu Hekimlere workshop

Çocuk Kardiyolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Başpınar öncülüğünde GAÜN Hastanesi Çocuk Anjiyo Laboratuvarında gerçekleşen workshop’a Orta Doğu’dan gelen 5 pediatrik kardiyolog da katıldı.

PDA (Patent ductus arteriosus )kapama üzerine; Medine, Bahreyn, Cidde ve Al-Qassim bölgesinden gelen hekimlerle düzenlenen eğitimde endikasyonlar, kılavuzlar ve canlı vakalarla uygulamalar gösterildi.

PDA’nın kapatılmasının kalp sağlığı açısından önemini vurgulayan Çocuk Kardiyolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Başpınar, “PDA denilen aortla akciğer damarı arasındaki anormal bir oluşumun kapatılması için bir çalıştay düzenledik. PDA doğduğumuzda kapanması gereken bir alan ama bazı bebeklerde bu alan kapanmıyor. Bugün yurt dışından gelen hekim arkadaşlarımızla beraber PDA’yı kapatıyoruz. PDA’nın kapanmaması kalbin genişlemesine, kalp yetmezliğine neden olabiliyor. Vakalar üzerinde çalışıp deneyimlerimizi birbirimize aktarıyoruz. Böylelikle ülkeler arasında bir ilişki de kurulmuş oluyor. Bir aylık bebekten, daha büyük çocuklara kadar hastalarımız var. Hastalar üzerinde diğer hekimlerimizle beraber çalışıyoruz. Bu tür çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.