Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN öğrencileri, okuma yazma bilmeyen kadınları eğitecek

Gaziantep Üniversitesi’nin Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında ilk ve tek olarak zorunlu ders olarak uyguladığı Toplumsal Duyarlılık Projesi doğrultusunda yaşama geçirilen Kent Gönüllüleri Projesi, 6. defa start aldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 05:46
Kaynak: İHA
GAÜN öğrencileri, okuma yazma bilmeyen kadınları eğitecek

Gaziantep Üniversitesi’nin Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında ilk ve tek olarak zorunlu ders olarak uyguladığı Toplumsal Duyarlılık Projesi doğrultusunda yaşama geçirilen Kent Gönüllüleri Projesi, 6. defa start aldı. Proje kapsamında, 140 GAÜN öğrencisi, okuma yazma bilmeyen kadınları eğitecek.

ÖĞRENCİLER GÖNÜLLÜ EĞİTMEN

Kent Gönüllüleri Projesi’nin 6. dönem açılış töreninde konuşan GAÜN Genel Sekreter Yardımcısı Nuh Okumuş, Şehitkâmil Belediyesi ile işbirliğiyle yürütülen bu proje kapsamında, 11 akademisyen ve 609 öğrencisinin hafta içi her gün Şehitkâmil Belediyesi’nde Kent Gönüllüsü olarak görev alacağını belirtti. Okumuş, Projeyle Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı bölgelerde bulunan Kadın-Aile Merkezlerinde dışarıdan ilköğretim – ortaöğretim – lise - üniversiteye hazırlık eğitimlerini tamamlamak isteyen kadınlara ders anlatımında bulunarak destek verileceğini ifade etti. Şehitkamil Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Remzi Yılmaz da, bu proje kapsamında kentin tem kenar semtlerinde eğitim almak isteyen kadınlara ulaşıldığını belirtti.

ÖDÜLE DOYMAYAN PROJE

GAÜN Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi, 2009’dan buyana 12 bin öğrenci ve 330 proje grubu ile faaliyet gösteriyor. Toplumdaki sorun ve ihtiyaçlara yönelik çözüm önerileri geliştirmek ve bu çözüm önerilerinin hayata geçirilmesini sağlamanın yanı sıra, öğrencilerin katılımcı demokrasiyi öğrenme ve uygulamalarını sağlamanın da aralarında bulunduğu birçok amaçla yaşama geçirilen proje, 2014 yılında Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Altın Pusula Ödülüne, 2016 Yılında ise Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Ödülüne layık görüldü. Şehitkamil Belediyesi ile 2012 yılından itibaren yürütülen Açık Öğretim Ders Desteği Projesi kapsamında şimdiye kadar bin 141 kadına GAÜN öğrencileri tarafından eğitim desteği verildi.

Şehitkamil Belediyesi ile ortak yürütülen Kent Gönüllüleri Projesi’nin başlaması nedeniyle Gazikent Aile Merkezi’nde düzenlenen törene, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Söylemez, Genel Sekreter Yardımcısı Nuh Okumuş, GAÜN TDP Koordinatörü Simge Akbaş, proje uzmanı İpek Tezel, Şehitkamil Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Remzi Yılmaz Aile Danışmanı Aslı Aktanoğlu, öğrenciler ve kursiyer kadınlar katıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.