Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN YÖNETİMİNDEN SURİYE GÜVENLİ BÖLGEYE ZİYARET

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş, Suriye’nin güvenli bölgesinde bulunan Gaziantep Üniversitesi Azez İslami İlimler Fakültesi ile Afrin Eğitim Fakültesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2021 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:15
Kaynak: İHA
GAÜN YÖNETİMİNDEN SURİYE GÜVENLİ BÖLGEYE ZİYARET

Ziyarette, akademik ve idari personellerle bir araya gelen Prof. Dr. Yumrutaş, Ülkemiz Suriye’nin güvenli bölgelerinde insani ve sosyal yardımlara devam ettiğini söyledi. Yardımların yanında eğitim hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Yumrutaş, 3 fakülte ve 1 yüksekokul ile yükseköğretimde hizmet verildiğini belirterek, bu birimlerde eksiklerin en kısa zamanda giderileceğini ve hizmetlerin artarak devam edeceğini ifade etti.

Prof. Dr. Yumrutaş ve beraberindeki heyet, ayrıca bölgede Türkçe’nin yaygınlaştırılması ile ilgili eğitim hizmetlerinde faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü'nün Azez’deki merkezine de ziyarette bulunarak, kurumlar arası işbirliği imkânını değerlendirip, görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Suriye’nin güvenli bölgesine gerçekleştirilen ziyarete; Azez İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Çınar, Afrin Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Habib Özkan, Rektör Danışmanı Öğretim Görevlisi İbrahim Halil İlgi ve Azez İslami İlimler Fakültesi Fakülte Sekreteri Cemil Çavdar da eşlik etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.