Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN’DE AKADEMİK VE KÜLTÜREL SÖYLEYİŞİ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Yurt Dışı Türkler ve Akrabalar Toplulukları Başkanlığı’nın düzenlediği Suriyeli Öğrencilerin Yükseköğrenime Erişimlerinin Desteklenmesi Programı kapsamında ‘Akademik ve Kültürel Söyleyişi’ programı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2019 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 09:13
Kaynak: İHA
GAÜN’DE AKADEMİK VE KÜLTÜREL SÖYLEYİŞİ

RENKLERİYLE BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZİ SEVİYORUZ

GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programın açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şehmus Demir, Suriyeli öğrencilere seslenerek, “Sizler kendinizi bu ülkede yabancı olarak görmeyiniz. Bizler hangi milletten olursa olsun renkleriyle bütün öğrencilerimizi seviyor, Türk öğrencilerden ayrı tutmuyoruz” dedi. Prof. Dr. Demir, “Bizim diğer üniversitelerden daha kaliteli olmamız gerekiyor. Bu nedenle sorumluluklarımızı bilip daha çok gayret göstermeliyiz. Hangi bölümde olursanız olun, kendinizi en iyi şekilde yetiştirin. Çünkü gelecekte ülkenizin sizlere çok fazla ihtiyacı olacak ve ülkenizi kalkındıracaksınız. Hangi probleminiz olursa olsun bize ulaşabilir, bizimle istişare edebilirsiniz. Bizler daima buradayız ve sizlerle beraberiz” ifadelerini kullandı.

Çok sayıda Suriyeli öğrencinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, ‘Kültürler Arası Kaynaşma’ konusuna değinen GAÜN Öğretim Görevlisi Hacı Ali Şahin ise, Türk ve Arap uluslarının, asırlarca bir arada yaşamış olmanın etkisiyle gelenek görenek ve kültür bakımından birbirlerine çok benzediğini söyledi. Dr. Öğr. Üyesi Ali Çekiç ise, “Göç ve Göçün Psikolojik Etkileri” konusu hakkında bilgi verdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.