Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN’DE BEDEN BAĞIŞI FARKINDALIĞI ETKİNLİĞİ

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2022 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:48
Kaynak: İHA
GAÜN’DE BEDEN BAĞIŞI FARKINDALIĞI ETKİNLİĞİ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı tarafından  ''Beden Bağışı Farkındalık Haftası'' kapsamında hazırlanan “Şükran ve Plaket” töreni düzenledi. 

GAÜN Tıp Fakültesi Dekanlık Amfi’sinde gerçekleşen programın açılışında konuşan GAÜN Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Can Demirel, GAÜN Tıp Fakültesi’ne beden bağışı yapanlar arasında kadavra olarak gelen ilk kişinin İdemen olduğunu belirterek, İdemen ve ailesine sağlığa yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

GAÜN Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı ve Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği Başkanı Prof. Dr. Piraye Kervancıoğlu, beden bağışı olmadan kaliteli bir tıp eğitiminin mümkün olamayacağını vurguladı. Doç. Dr. İlhan Bahşi ise geçmişten günümüze tıp eğitiminde kadavra kullanımının vazgeçilmez olduğunu ve kadavra temininde etik açıdan en ideal uygulamanın şüphesiz ki beden bağışı olacağını ifade etti. Doç. Dr. Bahşi, kendini bilime adamış olan beden bağışçının vesilesiyle birçok anatomi laboratuvarında yazan ‘Burada ölüler dirileri eğitir’ sözlerini bir kez daha hatırlamamızın yerinde olacağına değindi.

Program sonunda beden bağışı yapan İdemen ailesine çiçek ve plaket takdimi yapıldı.

Ayrıca GAÜN Tıp Fakültesi öğrencileri ile Anatomi Anabilim Dalı’nda eğitim gören yüksek lisans ve doktora öğrencileri tarafından vatandaşlara “Beden Bağışı” hakkında bilgi verildi ve broşür dağıtıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.