Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN'lü öğrencilerden teknik gezi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksek Okulu Lojistik Programı Öğrencilerine yönelik Öğr. Gör. Ayca Özceylan ve Dr. Öğr. Üyesi Aslı Özpolat koordinesinde Gaziantep Gümrük Müdürlüğüne teknik gezi düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2018 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 01:53
Kaynak: İHA
GAÜN'lü öğrencilerden teknik gezi

Teknik gezi kapsamında öğrencilere işlemlerin yapılış sıralamasına göre departmanlar gezilerek, departman yöneticilerinden operasyon süreci ile ilgili detaylı bilgi verildi. Gaziantep Gümrük Müdürlüğü tarafından “Antrepo Servisi, Serbest Bölge Servisi, Transit Servisi, Muayene Servisi, Gözetim Servisi ve Yabancı Araçlar Kayıt Servisi” birimleri çalışanları öğrencilerden gelen soruları yanıtlanarak ithalat-ihracat rejimleri, gümrük kontrolleri, gümrük mevzuatı, kanun ve hükümler gibi konularda öncelikli olarak başvurulması gereken alanlar ve yapılması gereken işlemler uygulamalı olarak öğrencilere aktarıldı.

Öğr. Gör. Ayca Özceylan, departmanların ziyareti sonrasında karşılıklı soru cevap toplantısında öğrencilerin derslerde edindikleri teorik bilgileri sahada görüp, okulda öğrendikleri bilgileri pekiştirme imkanı bulduğunu ifade etti. Öğr. Gör. Özceylan, “Öğrencilerimizin de bu etkinlikler sonrasında hem derslere olan ilgilerinin hem de genel motivasyonlarının arttığını görüyoruz. Öğrencilerimize derslerde ne kadar teorik bilgi versek de bu bilgiler uygulama esnasında bazı durumlarda farklı oluyor. Oğuzeli Meslek Yüksekokulu olarak bu gibi teknik gezilerle öğrencilerimize hem iş ortamında uygulamayı göstermekte hem de onların iş şartlarına ve hayata karşı motivasyonlarını arttırıp onları geleceğe hazırlıyoruz. Oğuzeli Meslek Yüksekokulu olarak, anlatımlarıyla katkıda bulunan Gaziantep Gümrük Müdürlüğü Şefleri Makbule Gencer ve Emine Uzun, Gümrük İşleri Servisinden Nur Azagı’na ve Gaziantep Gümrük Müdürlüğü çalışanlarına değerli paylaşımlarından dolayı teşekkürlerimizi iletiriz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.