Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN’LÜ YENİ ÖĞRENCİLER GAZİANTEP’İ SEVDİ

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2018 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 10:41
Kaynak: İHA
GAÜN’LÜ YENİ ÖĞRENCİLER GAZİANTEP’İ SEVDİ

Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 2018-2019 yılıyla birlikte yeni başlayan öğrencilere yönelik ikincisi gerçekleştirilen tanıtım programında önce Fakülteleri tanıtıldı, daha sonra da Gaziantep Belediyesinin düzenlediği Kentimi Geziyorum programıyla birlikte renkli anlar yaşandı. 

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen öğrencilerin katılımıyla binin üzerinde öğrencinin eğitim öğretim gördüğü GAÜN Hukuk Fakültesinde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında yeni öğretime başlayan öğrencilere yönelik olarak, Üniversite hayatına uyum sağlamalarını kolaylaştırmak ve idari süreçler ile ilgili karşılaşabilecekleri durumlar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacı ile eğitim-öğretim sürecine ilişkin bilgilendirmeler yapıldı. Fakülte salonunda yapılan bilgilendirmeden sonra tanıtım programının ikinci bölümünde öğrenciler ile birlikte, Hukuk Fakültesinin genişleyen kadrosunda bu yıl göreve başlayan araştırma görevlileri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği “Kentimi Geziyorum” gezi programına katıldı.

Tarihi, kültürel ve mimari dokusu ve kente kazandırılan müzeler ve etkinlik alanlarıyla Gaziantep’ in tanıtıldığı ve rehberler eşliğinde gerçekleştirilen kent gezisinde ilk durak “GastroAntepFest” kapsamında yeni açılan ve müze görevlileri tarafından Antep fıstığı hakkında bilgilerin verildiği Fıstık Müzesi ve Fıstık Park oldu. Buradan sonra Türkiye’nin en büyüğü olan Hayvanat Bahçesi ve bünyesinde yer alan Safari Park ziyaret edildi. Gezi programının öğleden sonraki programında kentin hamam kültürünü yansıtan Hamam Müzesi, yemek kültürünü yansıtan Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Kale Altı, Kültür Yolu ziyaret edildi. Renkli anlara sahne olan “Kentimi Geziyorum” Programı öğrenciler ve araştırma görevleri tarafından beğeni ile karşılandı.

Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi olarak, fakülteye yeni katılan öğrencilere yönelik düzenlenen tanıtım programının Üniversite ve kent yaşamı hakkında bilgilendirme ve yaşam adaptasyonu sağlama açısından etkili olduğunu ifade eden Hukuk Fakültesi Öğr. Üyesi ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Koban, bu kapsamda önem verdikleri tanıtım programının bu yıl Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla oldukça renkli bir şekilde geçtiğini belirterek Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti. Ayrıca Programda Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Bozdağ, Araştırma Görevlileri Duygu Dağlıoğlu, Buket Deniz ve Aysu Özcan’da katkıları ile programın zenginleştirilmesini sağladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.