Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Gazetecilik yapmak zorlaştı”

Gaziantep Milletvekili Av Mehmet Gökdağ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2018 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 09:21
Kaynak: İHA
“Gazetecilik yapmak zorlaştı”

Gökdağ, mesajında şunları söyledi, “İktidar gücünün basın ve basın emekçileri üzerindeki katı, taraflı ve baskıcı bakış açısının gittikçe arttığı, gazetecilik yapmanın yürek istediği bu günlerde gazetecilerin toplumun sesi olma işlevini yerine getirebilmesi ancak gazetecilerin haber alma ve özgürce haber yapabilmesinin önündeki engellerin kaldırılmasıyla mümkündür.

Son günlerde yaşanan kutuplaşmalarla bağımsız, tarafsız ve özgür basın anlayışının her geçen gün zayıfladığını, meslek onurunun kaybolduğunu ve basına olan güvenin zedelendiğini üzülerek görmekteyiz. Basının güvenilir inandırıcı olabilmesi, gerçek gazetecilik anlayışının, doğru, ilkeli, kişilik haklarına ve özel yaşama saygılı habercilik anlayışının benimsenmesi ve her koşulda meslek etiğinin gözetilmesiyle mümkün olabilir.

145 tutuklu gazeteci sayısıyla hala dünya sıralamasında ilk sırada yer almamız, demokrasimiz adına utanç vericidir. Demokrasinin güçlenmesi ve gelişmesine katkı sunmak gibi önemli bir misyonu bulunan, kamuoyunu, doğru ve tarafsız bir şekilde objektif olarak bilgilendiren, görevini ifa ederken karşılaştığı sorunlara aldırmadan yeri geldiğinde canını bile feda edebilen gazetecilerin çalışma koşulları ve özlük hakları iyileştirilmeli mesleki saygınlıkları korunmalıdır.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, tüm basın emekçilerimize sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.