Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAZİANTEP BASKETBOL KAPTANI BATUK GAÜN’DE ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2022 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 05:43
Kaynak: İHA
GAZİANTEP BASKETBOL KAPTANI BATUK GAÜN’DE ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan “Genç Ne Sever?” projesi kapsamında Türkiye Basketbol Süper Ligi takımlarından Gaziantep Basketbol kaptanı Türk profesyonel basketbolcu Birkan Batuk, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileriyle bir araya geldi.

GAÜN Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda öğrencilere seslenen başarılı basketbolcu Birkan Batuk, öğrencilere deneyimlerini aktararak iyi bir sporcu olmanın yolunun düzenli bir hayattan geçtiğini söyledi.  Öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Birkan Batuk, “Düzenli bir sosyal hayat ve beslenmenin yanında iş disiplini ve biraz şansınız da varsa işler istediğiniz gibi ilerler. İyi bir sporcu olabilmek için kesinlikle bir düzen çerçevesinde hayatınızı yaşamınız gerekiyor. Zorlu süreçlerde yılmamak ve hemen pes etmemek lazım. Tabi her şeyden önce iyi bir insan olmak gerekiyor. İstediğiniz kadar iyi bir sporcu olabilirsiniz ama iyi biri değilseniz o başarının anlamı yok çünkü insanlar tarafından sevilmek çok önemli bunun yolu da iyi insan olmaktan geçiyor. Çevrenizdekilerle iyi bir iletişim kurmanız gerekiyor. İnsan her zaman mutlu veya güçlü duramıyor ama bu durumu karşı tarafa yansıtmamak gerekir” diye konuştu.

NOT ALARAK GELECEĞE HAZIRLIK YAPIYORUM

Öğrencilere örnek aldığını bir sporcu varsa onun artı ve eksiklerini şimdiden not tutarak takibini yapma tavsiyesinde bulunan Birkan Batuk, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Şuan hoşunuza giden bir şey ileriki zamanlarda gitmeyebilir ya da tersi bir durum olabilir. Not tutarak sürekli yazıyor olmak önemli bir durum. Fotoğrafik hafıza unutulabilir ama yazılı bir şey daha geç unutulur. Bu durumu olabildiğince uygulamaya çalışıyorum. İlerleyen dönemlerde antrenör olmak istiyorum, şimdiden hazırlıklara başladım. Çalıştığım koçlarla neler yapıldığını not alarak kendimi geleceğe hazırlıyorum. Hedefi olanlar için bu durum doğru bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Yoğun çalıştığımız dönemlerde sosyal hayatımızda fedakârlık yapıyoruz. Çoğu zaman ailemizden ve sevdiklerimizden uzak kalmak zorunda kalıyoruz. Bunların hepsi bir fedakârlık olarak görüyorum. Bazen canımızın çektiği şeyleri değil de sağlıklı şeyler tüketiyoruz. Uyku düzeni çok önemli o yüzden uyku saatlerimize dikkat ediyoruz.”

HEDEFİ OLAN İNSANIN CANI SIKILIR

Maç veya antrenmanlarda karşılaşılan olumsuz durumlar karşısında sabırlı olunması gerekildiğini belirten Birkan Batuk, “Bu tür durumlarda fevri hareket ediliyorsa ya da aceleci davranılıyorsa yardım alınması gerektiğini düşüyorum. Hedefleri olan insanların canı sıkılır, hedefleri olmayan insanlar fazla umursamazlar. Psikoloji sporda önemli bir yere sahip” şeklinde konuştu.

GAÜN Spor Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Yavuz Saka’nın yanı sıra akademisyen ve çok sayıda öğrencinin katıldığı programın sonunda GAÜN Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Musa Budak tarafından günün anısına basketbolcu Birkan Batuk ’ya çiçek takdim edildi.  

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.