Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep hizmet ve yatırımlara doyacak

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2018 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:50
Kaynak: İHA
Gaziantep hizmet ve yatırımlara doyacak

AK Parti Gaziantep Mehmet Erdoğan, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde kazananın Gaziantep ve bütün unsurlarıyla Türkiye olduğunu belirterek, "Bu seçim zaferinde emeği olan herkese ve milletimize teşekkür ediyorum "dedi. Erdoğan, yeni dönemde Gaziantep ve Türkiye'nin hizmet ve yatırımlara doyacağı müjdesini verdi.

Türkiye'de 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından yeni bir dönem başladığını belirten AK Parti Gaziantep Mehmet Erdoğan, bu yeni dönemin Türkiye ve tüm mazlum milletler için hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin seçimle işbaşına gelen ilk Devlet Başkanı olduğunu anımsatan Milletvekili Erdoğan, "24 Haziran seçimlerinde sağlanan yüksek oranda katılım ile halkımız tüm dünyaya demokrasi dersi vermiş, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye sahip çıkmıştır. Allah mübarek etsin. Vatanımıza, milletimize, devletimize ve İslam coğrafyasına hayırlı olsun. Emeği geçen herkese ve yüce Türk milletine şükranlarımı arz ediyorum. Gece demeden, gündüz demeden sabahlara kadar bir Ramazan boyunca iftarlarda, sahurlarda hep birlikte mücadele ettik. Bütün teşkilatımıza sadece AK Parti teşkilatına değil, Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatına da, Büyük Birlik Partisi teşkilatına da, bütün gönüldaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ŞİMDİ BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANI

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilk geçişin, Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili seçimleri ile birlikte başladığını dile getiren Erdoğan, "Şimdi aydınlık yarınlarımızın inşası için el ele verme, dayanışma, birlik olma, hep birlikte Gaziantep olma, hep birlikte Türkiye olma zamanıdır. Vakit kardeşlik vaktidir" diyerek, "Seçimler geride kaldı. Artık siyasi ayrılıkları geride bırakarak bütün unsurlarıyla güçlü bir Türkiye için elele verme zamanıdır" değerlendirmesinde bulundu.

YENİ DÖNEM TÜRKİYE'NİN KAZANCIDIR

Erdoğan, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel seçimleriyle birlikte Türkiye'nin yeni bir sisteme adım atmış olduğunu ve bunun adına da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denildiğini belirterek, " Bu sistemle ilk kez seçilen ve Devlet Başkanı olarak görev yapacak olan lider de yüzde 52.59 oy oranıyla seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı kutluyoruz, milletimize de çok teşekkür ediyoruz. Halkımız büyük bir teveccüh gösterdi. Tabi bu seçim, parlamentomuzun oluşumu açısından da Türkiye için büyük bir demokrasi kazanımı oldu. Bu sistem, 'İttifak' yoluyla diğer partilere de Meclis'in yolunu açmış oldu. Parlamentoda bütün partilerden milletvekilleri yer alırken 5 parti de grup kurma imkanı elde etti. Demokrasi açısından baktığımızda neredeyse tüm siyasi görüşlerin temsil edildiği bir parlamento oluştu. Bu, önemli bir kazanımdır. Diğer yandan baktığımızda da kişi başı milli geliri 2 bin dolardan alıp 10 bin doların üstüne çıkartan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin başına geçmiş olması da Türkiye için çok büyük bir kazançtır ve ülkemiz için büyük bir artıdır. AK Parti'nin de Cumhur İttifakı olarak 343 milletvekili çıkarması istikrar için büyük bir kazanç ve parlamentoda mutlak bir üstünlük de sağlanmış oldu. Kanunların çıkarılması ve bütçeye kadar bir çok konu Meclis'te daha kolay çözülecek" şeklinde konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI GAZİANTEP'TE GÜÇLENDİ

Pazar günü yapılan seçimlerde Gaziantep'te ortaya çıkan siyasi tabloyu da değerlendiren Erdoğan, "Bu seçimlerden Gaziantep'te karlı çıktı. Cumhur İttifakı olarak daha önce Gaziantep'in 8'i AK Parti'den olmak üzere 9 milletvekili vardı. Bu seçimde tüm partiler Gaziantep'ten milletvekili çıkarırken buna rağmen Cumhur İttifakı milletvekili sayısını 10'a yükseltmeyi başardı. Milllet İttifakı 3, HDP ise 1 milletvekili çıkarabildi. Gaziantep'te Cumhur İttifakı daha da güçlenmiş oldu. Bir başka önemli husus ise AK Parti'nin her seçimde Gaziantep'te Türkiye ortalamasının üstünde oy almasıdır. Bu gelenek sürdü ve AK Parti 24 Haziran seçimlerinde de yine Türkiye ortalamasının 10 puan üzerinde oy aldı" dedi.

GAZİANTEP HİZMET VE YATIRIMLARA DOYACAK          

Milletvekili Erdoğan, Türkiye'ye ivme kazandıracak yeni dönemde Gaziantep'e kazandırılacak yatırımlarla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Gaziantep önemli bir sanayi ve istihdam şehri, bir arkeoloji şehri, bir gastronomi şehri ve bir turizm şehri. Bütün bunlarla orantılı ve bağlantılı olarak Gaziantep'te ciddi yatırımlar ve mega projeler var. Bu projelerin tamamını yeni dönemde bitirmeyi hedefliyoruz. Bin 875 yataklı Şehir Hastanesi hızla inşa ediliyor. Perlikaya'daki Abdülkadir Yüksel Hastanesi'ni bir an önce hizmete açmak istiyoruz. Temelini atmış olduğumuz 6 körüklü havalimanı, Dülük'ten OSB'ye geçişi sağlayan yeraltı tüneli, Gazikent ile OSB'yi birleştirecek ve metro konforunda modern banliyö hizmeti verecek olan hafif raylı taşıma sisteminin yanı sıra Gar ile Şehir Hastanesi arasında inşa edilecek metro çalışmalarını tamamlayacağız. Ayrıca 7 bin 400 dersliği daha Gaziantep'e kazandıracağız. Kılavuzlu, Doğanpınar, Çat ve Harmancık barajları inşaatlarında da bu süreçte mesafe almak istiyoruz. Gaziantep-Besni Yolu ve Gaziantep-Nizip-Birecik Yolu'nu da tamamlamak istiyoruz. Karkamış-Oğuzeli Yolu ve Gaziantep-Nurdağı arasındaki duble yol ile Gaziantep-Hatay Yolu'nu tamamlamaya çalışıyoruz. Bütün bunların yanında Hızlı Tren projemizde çok önemli. Şahinbey-Polateli OSB Projesi'ni hayata geçirmek istiyoruz. İslahiye-Dörtyol-İskenderun hattındaki tünel çalışmalarını da göz önüne alırsak, bu dönem Gaziantep için çok önemli kalkınma projelerinin hayata geçirildiğini hep birlikte göreceğiz. Aynı zamanda tüm Türkiye'de de çok önemli projelere imza atarak 2023 seçimlerine çok ciddi hazırlanmış olacağız."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.