Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep Kolej Vakfında hüzünlü anma töreni

Ebediyete intikalinin 79. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen anma törenleriyle hüzün içerisinde anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2017 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:52
Kaynak: İHA
Gaziantep Kolej Vakfında hüzünlü anma töreni

GKV Özel Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve GKV Özel Liselerinde düzenlenen anma törenlerinde duygusal anlar yaşandı. Atatürk haftası boyunca birçok etkinliğe imza atan GKV Özel Okulları öğrencileri düzenlenen anma töreninde de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anarak yaşamından kesitlerin sunulduğu oratoryoyla izleyenler duygulu anlar yaşadı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen bir dizi etkinlikle Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk hüzünle anıldı. Öğrencilerin sabahın erken saatlerinde evlerinden getirdikleri çiçekleri Atatürk büstüne koymasıyla başlayan etkinlikler saatler 09.05'u gösterdiğinde bütün Türkiye ile birlikte GKV Özel Okullarında da çalan siren sesleriyle Atatürk sonsuzluğa uğurlandı. Düzenlenen anma törenlerine GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan, Liseler Müdürü İsmet Tiryaki, Ortaokulu Müdürü Nadir Gürsel, İlkokul Müdürü Mustafa Şenel ve Anaokulu Müdiresi Gökçen Bulut'un yanı sıra veliler, öğretmen, idareci ve öğrenciler katıldı. GKV Özel İlkokulu tören alanında gerçekleştirilen ilk törende Okul Müdürü Mustafa Şenel Atatürk'ün Türkiye ve dünya için önemini anlatarak Cumhuriyet'e ve demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Öğrenciler de çeşitli şiirler okuyarak Atatürk'ü andı. Bahçede bulunan Atatürk heykelini adeta çiçek bahçesine çeviren minik öğrenciler günün anısına büstün önünde fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Atatürk oratoryosu duygulandırdı

GKV Özel Okullarının farklı birimlerinde de farklı etkinlikler şeklinde düzenlenen anma törenlerinde adeta hüzün ve göz yaşı hakimdi. GKV Özel Ortaokul öğrencileri tarafından düzenlenen salon töreninde Atatürk'ün Türk ulusu ve dünya için önemini dile getiren Okul Müdürü Nadir Gürsel konuşmasında Atatürk'ün yaşamından önemli kesitleri de öğrencilerle paylaştı. Yapılan konuşmaların ardından GKV Özel Ortaokulu öğrencileri Atatürk Oratoryosunu sahneye koyarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamından kesitler ve Kurtuluş Savaşının en önemli bölümlerini canlandırdılar. Atatürk'ün sevdiği parçaları da seslendiren öğrenciler salonda bulunan katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Atatürk Haftası etkinliklerinin önümüzdeki günlerde de devam edeceği bildirildi.   

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.