Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep'te Miting gibi fuar açılışı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün katılımıyla Gaziantep'te Ceza İnfaz Kurumları Tutukevleri İşyurtları Ürün ve El Sanatları fuarı düzenlenen görkemli törenle açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2017 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:50
Kaynak: İHA
Gaziantep'te Miting gibi fuar açılışı

Gaziantep'te Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevlerinde yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında, iş yurtlarında hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen ürünlerin tanıtımı ve satışının yapılacağı “Ürün ve El Sanatları fuarı, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de katıldığı törenle gerçekleştirildi. Miting alanı gibi Türk Bayrakları ile süslenen alanda kurulan stantlarda ise tutuklu ve hükümlerinin ürettiği ürün ve el sanatları sergilenerek, satışa sunuldu. 
Yapılan konuşmalarda Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal ise fuarla ilgili bilgiler vererek, mahkumların suça iten nedenleri ortadan kaldırmak için çalıştıklarını söyledi. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, bu başlatılan fuarların dünyada ilk olma özelliği taşıdığını belirterek, “1997 yılında kurulan ve bugün bir dünya markası haline gelen İşyurtların'da 180’den fazla iş kolunda 50 binden fazla tutuklu ve hükümlüğe meslek eğitimi verilmektedir. Tarımdan hayvancılığa, mobilyadan tekstile, endüstriyel ürünlerinden hediyelik eşya imalatına kadar farklı alanlarda verilen meslek eğitimler sonucu, bir yandan hükümlüler meslek edinmekte, ülke ekonomisine katkı sağlamakta, kamu kurumlarının ihtiyaçları karşılamaktadır. Bugün adliyemizin birçok işletmesi İş Yurtları tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu fuarlar, dünyada ilk olma özelliğini taşımaktadır” şeklinde konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin insanı yaşat ki devlet yaşasın şiyarıyla hareket ettiklerini belirterek, “Bu güzel çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Adaletin her noktada bize lazım olacağına inandık. Bu alan çok önemlidir. Çünkü insanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin şiyarıyla hareket ettik. Kadın mahkumların çocuklarıyla ilgili desteklemek için Cumhuriyet Başsavcılığıyla protokol imzaladık. Eşi cezaevinde olan dışarıdaki eşine destek verilmesi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. İşyurtları umut kapısıdır” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Çok mükemmel bir hazırlık oldu. 60’ın üzerinde ceza infaz kurumlarımızdan bir hazırlık var. Türkiye’de yedincisi Gaziantep’te açılıyor. Bizim mahkumlarımıza sağladığımız imkanlar, medeniyetimizin en önemli göstergesidir. Zamanı boş geçirmek bizim inancımızda kabul edilebilir bir değer değildir. Eğer hiçbir meslek yoksa onlara yeni bir meslek edindirmeyle ilgili standart tutturulmuş durumdadır. Bu mükemmel bir başarıdır” diye konuştu.
"Cezaevlerimiz dünyaya model”
Bakan Gül Ceza infaz kurumlarının meslek eğitimi bakımından dünyaya model olduğunu belirterek, "Ceza infaz kurumlarında meslek eğitimi bakımından gerçekten dünyaya model olan bir uygulamayı hep birlikte burada yaşıyoruz. 287 İş kurumu müdürlüğünde 50 binden fazla hükümlü ve tutuklu 1700’den fazla atölye ve tesiste 1180’den fazla iş kolunda meslek eğitimi almaktadırlar. Mesleği olanlar mesleğini sürdürebilmektedir. Mesleği olmayanlar da yeni meslekler kazanma imkanına sahip olmaktadırlar. İnfazları bittikten sonra iş yeri açabilme, iş kurabilme ya da bir iş yerinde çalışabilme imkanına sahip olmaktadırlar” dedi.
“Perilikaya Hastanesine Abdulkadir Yüksel ismi”
Bakan Gül, Perilikaya Hastanesine de Abdulkadir Yüksel isminin verileceğini müjdeleyerek "Perilikaya’da yapılan hastanenin isminin rahmetli ağabeyimiz, Gaziantep Milletvekilimiz Abdulkadir Yüksel isminin verilmesi için sağlık bakanlığıyla görüştük. Olumlu karşıladılar” ifadelerine yer verdi.
Fuara, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Canan Candemir Çelik, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım katıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.