Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAZİANTEP’TE SON 5 YILDA 752 BİN 618 KİŞİ PSİKİYATRİ KLİNİKLERİNE BAŞVURMUŞ!

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2021 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 05:45
Kaynak: İHA
GAZİANTEP’TE SON 5 YILDA 752 BİN 618 KİŞİ PSİKİYATRİ KLİNİKLERİNE BAŞVURMUŞ!

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği 2015-2020 yılları arasında Gaziantep’te psikolojik rahatsızlık nedeniyle hastanelere başvuran kişi sayısı ve aynı yıllar arasında antidepresan kullanım sayısı ile ilgili verdiği soru önergesine gelen yanıta istinaden yazılı bir açıklama yaptı. 

Kaplan önergesinde, 2015-2020 yılları arasında, psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle hastanelere başvuranlarla ilgili verilerin açıklanmasını istedi. Önergede, Bakan Koca’ya, “Gaziantep’te psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle hastaneye ve aile hekimliklerine başvuran kişi sayısı kaçtır. Cinsiyet ve yaş dağılımı nedir” sorularını yöneltti.

Sağlık Bakanı Koca’nın soru önergesine verdiği yanıtında, “2015-2020 yılları arasında Gaziantep’te bulunan hastanelerdeki psikiyatri kliniklerine 390 bin 26 kadın, 362 bin 492 erkek ve 100’ü belirtilmemiş olmak üzere toplam 752 bin 618 kişi tarafından 3 milyon 114 bin 899 başvuru” yapıldığı bilgisini paylaştı.

Kaplan, “AKP’nin ülkemizi ve seçim bölgem Gaziantep’teki vatandaşlarımızın psikolojisinin ne denli bozduğunu bu rakamlarla daha iyi anlıyoruz. Ekonomik kriz, işsizlik, geçim sıkıntısı, pandemi ve beceriksiz ülke yönetimlerinden vatandaşlarımızın psikolojisi alt üst olmuş. Sadece Gaziantep’e son 5 yılda antideprasan ilaç reçete edilen 466 bin 586 kişi var. 2 milyon nüfusu olan bir ilde sadece antidepresan kullanan ve psikiyatri kliniklerine başvuran kişi sayısına baktığımızda, ilimizde AKP sayesinde akıl sağlığını koruyan kimseyi göremiyoruz. Hala istikrar, iktidar naraları atan AKP’nin artık bu ülkenin ruh sağlığı için gitmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Üniversiteler açıldı, çocuklar KYK daha yeni açıklandığı için haftalardır için evsiz, yurtsuz ne yapacaklarını bilemez haldelerse, bunun sorumlusu da AKP İktidarıdır. Evine ekmek götüremeyen, yatağa aç giren çocuğuna ne yapacağını bilemeyen ailelerin sorumlusu da AKP İktidarıdır. Bin bir emekle okuyan, mezun olan gençlerimizin iş bulamadıkları için bunalımdan intihar etmelerinin vebali de AKP’nin boynunadır. Toprağını ekemeyen, mahsulünün girdilerini dahi karşılayamadığı çiftçilerimizin günahı da AKP’nin boynunadır. Pandemiden dolayı iki yıldır kepenk açmakta zorluk çeken esnafımızın da vebali AKP’nin boynunadır. Artık nefes almak isteyen, geçim sıkıntısı çekmeden, işsizlikle, yoksullukla sınanmak istemeyen tüm vatandaşlarımız gibi, gidecekleri günü biz de sabırsızlıkla bekliyoruz. Gemi su almıyor, battı artık” diye ifade etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.