Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAZİLİK ÜNVANI GAZİANTEPLİLERİN BERATIDIR

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Antep’e Gazilik Unvanının verilişinin 97. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2018 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 14:33
Kaynak: İHA
GAZİLİK ÜNVANI GAZİANTEPLİLERİN BERATIDIR

Milletvekili Uzer, yayınladığı kutlama mesajında, tüm dünyaya örnek olmuş Antep'in "Gazi"lik unvanıyla taçlandırılmasının 97. yıldönümünü kutlamanın büyük onur ve coşkusu içerisinde olduklarını ve bu unvanın tüm Gazianteplilerin Beratı olduğunu vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1921 yılında Antep'e "Gazi" unvanı verdiğini hatırlatan Uzer, Antep halkının adeta destan yazdığını belirterek, "Bu unvan, zor şartlar altında verilen destansı mücadele sonucu alındı. Yokluğa rağmen inancıyla dünyaya örnek olan kahramanlık destanını yazan Antepliler, dün olduğu gibi bugün de örnek gösterilen illerin başında geliyor. El Bab’ta, İdlip’te, Afrin’de Mehmetçiğimizin kahramanca mücadelesi de yine benzer bir oyunu bozma mücadelesidir. Antep Savunması’nda da olduğu gibi vatan topraklarımıza göz dikmiş sömürgecilerin planları yine boşa çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Uzer sözlerini şöyle sürdürdü: “Ecdatlarımızdan aldığımız güç ve kuvvetle bizler de şehrimizi en üst seviyelere taşımak için tüm gayretimizi sarf etmekteyiz. Antep’e ‘Gazi’lik unvanının verilişinin 97. yıldönümünde bizlere şehrimizi ve vatanımızı emanet eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.