Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Girişimin kadın kahramanları

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve Beko iş birliğinde, Arçelik Perakende Akademi desteğiyle hayata geçirilen Girişimin Kadın Kahramanları Projesi kapsamında gerçekleştirilen roadshowun on birinci durağı Gaziantep oldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2021 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 01:34
Kaynak: İHA
Girişimin kadın kahramanları

Girişimin Kadın Kahramanları Projesi, kadınların iş hayatında güçlenmesi için TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun tüm Türkiye genelindeki 7 bin girişimci kadına ulaşma hedefiyle hayata geçiyor. Girişimin Kadın Kahramanları Projesi kapsamında TOBB ile gerçekleştirilen roadshowun on birinci durağı Gaziantep’te de konuklara Beko 100 Kadın Bayi projesinin detayları aktarıldı.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Beko iş birliğinde, Arçelik Perakende Akademi desteğiyle hayata geçirilen Girişimin Kadın Kahramanları Projesi’nde süren online eğitimlerin ardından belirlenen illerde verilecek yüz yüze eğitimleri kapsayan roadshowun onbirincisi Gaziantep Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantı, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Günseli Özen, Gaziantep Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ferhan Sağım, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Melike Yüksel, TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşen Ahi, Arçelik Perakende Akademi ve Beko yöneticilerinin katılımı ile düzenlendi. Programda Beko 100 Kadın Bayi projesi kapsamında bayi olmak isteyenlere özel bir panelde detaylar aktarıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Günseli Özen, TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sayın Nurten Öztürk adına katılımcılara sevgiyle selamlarını ileterek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak üç ayrı  sorumluluğumuz var. Birincisi kadınların gücünü sürdürülebilir kılmak, yani güçlü kadının güçlü kalmasını sağlamak. Ikincisi yeni girişimci kadınların doğmasına yardımcı olmak.  Son olarak da mavi ve beyaz yakalı kadının sanayi ve ticaret içindeki sayılarının artmasına katkı sağlamak. Beko 100 Kadın Bayii projesi bu üç amaca da hizmet ediyor. Kadınlar birbirlerinin her zaman yanında olmalı, her konuda desteklemelidir. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak  bunu yapmaya çalışıyoruz. Çünkü kadın kadının yurdudur.”

TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşen Ahi emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “TOBB ve Beko’nun kadın girişimci sayısını artırmak için hayata geçirdiği Beko 100 Kadın Bayii projesini  çok anlamlı buluyorum. Nüfusunun yarısının kadın olduğu bu toplumda kadın iş gücü ne yazık ki istenilen düzeyin çok altında kalıyor. Hedefimiz kadın girişimcilerimizin sayısını artırmak ve onlara girişimci olmaları için cesaretlendirmek. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu çatısı altında 12 yıldır şehrimizdeki kadın girişimci sayısının artması için proje üretiyoruz. Evde üretim yapan kadınlarımızı destekliyoruz. 9 yıl önce, evde üretim yapan 30 kadın ile başladığımız projede bugün  260  kadına ulaştık. Bu kadınlarımıza, markalaşma, e-ticaret, tasarım hijyen konularında eğitim vererek destek sağlıyoruz. KAGİDEM ile kadınlar için girişimcilik kuluçka merkezi açtık. Şu an 28 işliğimiz var. Amacımız ‘Bir fikrim var ,ticaret yapmak, üretmek istiyorum’ diyen kadınlarımıza destek olmak. Bu kadınlarımızı kuluçka merkezine davet ediyor, ihtiyaç duydukları konularda  mentorluk yapıyoruz. 2 yıl süren bu desteğin ardından kadınlarımız kendi ayakları üzerinde iş hayatına atılırken, bizde kuluçka merkezimize yeni kadınlarımızı kabul ediyoruz. Üniveristedeki kızlarımız için kariyer günleri düzenliyoruz. ‘Biz yaptık sende yaparsın’ cesaretini vermek için başarılı onlara rol model olacak iş kadınlarımızla kızlarımızı buluşturuyoruz. Ayrıca onlara staj imkanı sağlıyoruz” dedi.

BEKO SATIŞ DİREKTÖRÜ BURAK BİLGİSEL: “BEKO BAYİİ OLMAK İSTEYEN KADINLARIMIZA KAPIMIZ SONUNA KADAR AÇIK”

Beko Satış Direktörü Burak Bilgisel açıklamasında “Beko olarak her zaman kadınların iş dünyasına katılımını destekliyor ve yanlarında duruyoruz. Girişimci kadınların desteklenmesi ve güçlenmesini hedeflediğimiz bu yolda Girişimin Kadın Kahramanları Projesi kapsamında gerçekleştirmeyi çok istediğimiz yüz yüze eğitimlerle Gaziantep’te olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İş hayatındaki cesaretlerinin altını eğitimle doldurabilmek ve kadınların güvenli, rekabetçi ve donanımlı bir şekilde iş hayatında hak ettikleri yerleri almalarına destek olmak bu projenin öncelikli hedefini oluşturuyor. 100 Kadın Bayi Projemiz ile entegre olması sebebiyle eğitimlerden sonra Beko bayisi olmak isteyen Doğu Anadolu’nun girişimci kadınlarına da kapımızın sonuna kadar açık olduğunu aramıza katılmalarından mutluluk duyacağımızı paylaşmak isterim” dedi.

Tüm bölgeleri kapsayan Girişimin Kadın Kahramanları Projesi eğitim toplantıları 2021 Aralık’a kadar sırasıyla; Antalya, Karabük, İzmir, Çanakkale ve Düzce’de TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Beko iş birliğinde, Arçelik Perakende Akademi desteğiyle devam edecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.