Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gökçe-Gözde Uslu Anaokulu törenle açıldı

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2022 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:33
Kaynak: İHA
Gökçe-Gözde Uslu Anaokulu törenle açıldı

Gaziantep Valiliği koordinesinde devam eden okul açılışlarına bir yenisi daha eklendi. “Gaziantep’in Kurtuluşunun 100’üncü Yılında 100 Hayırsever” kampanyası çerçevesinde Hayırsever Uslu ailesi tarafından yaptırılan 8 derslikli Gökçe- Gözde Uslu Anaokulu düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa Gaziantep Valisi Davut Gül’ ün yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Hayırsever Uslu Ailesi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şahinbey İlçesi Ertuğrul Gazi Mahallesinde yapılan Gökçe- Gözde Uslu Anaokulu’ nun açılış töreninde konuşan Vali Gül, 24 Kasım Öğretmenler Günü olması nedeniyle konuşmasına “ Öncelikle bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum.”  sözleri ile başladı. Vali Gül, “Şehit olan, vefat eden öğretmenlerimize Allah’ tan rahmet diliyorum. Emekli olan, hayatta olan öğretmenlerimize de sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum. Hayırsever Uslu ailesi şehre değer katan, şehir için gerek üretimde gerek hayırlarıyla katkı sunan, güzel çocuklar yetiştiren bir ailedir. Cömert adamı severim. Dolayısıyla Uslu ailesini de cömertliğinden dolayı seviyorum. Hayırlarının devamını diliyorum.’’ dedi.

Konuşmasına insanlık tarihi kadar eski olan bir mesleği yapan tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak başlayan Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, okulu ilimize kazandıran Uslu ailesine teşekkür ederek hayırlı olmasını diledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin: “Kıymetli hocalarımız bugün sizin gününüz, Öğretmenler Gününüz kutlu olsun. Eğitim şehri Gaziantep dediğimizde 100. Yılda 100 hayırsever projesi kapsamında 132 ailenin katılması akşamdan sabaha olmuyor. Bu şehirde doğmaktan, bu şehrin bir evladı olmaktan, bu şehrin emini olmaktan Allah’ a hamd ediyorum. Hayırsever ailelerimizin yaptığı işler şehrimize çok yakışıyor. Uslu ailesi doğumdan ölüme her yere dokunan bir aile. 25 Aralık 2022 tarihinde “Şehre Değer Katanlar” isimli çok özel bir ödülümüz var. Bu ödülümüzü Hayırsever Uslu ailesine vereceğiz. Gaziantep modelini dünya modeli yapacağız inşallah.” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu: “Şahinbey okullarla, parklarla, tesislerle güzelleşiyor. Hayırlı olsun diyorum. Öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.” dedi.

Hayırsever Beyhan Uslu ise “Yapana değil yaptırana bakmak lazım. Biz ancak buradan vesile oluruz. Pazartesi günü Karkamış İlçemizdeki hain terör saldırısında Ayşenur Öğretmenimiz ve Hasan evladımız şehit olmuştur. Bu nedenle bugününde öğretmenler günü olması vesilesiyle bir katkımız olsun dedik. Şehit olan Ayşenur öğretmenimiz ve Hasan evladımızın isimlerini yaşatmak için sınıflarımıza verdik. Allah bu millete bu devlete zeval vermesin. Allah vesile olanlardan razı olsun.” sözlerini kaydetti.

Kurdele kesimiyle gerçekleşen açılışın ardından protokol üyeleri ile hayırsever Uslu ailesi okulu gezerek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.