Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GSO MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2016 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:21
Kaynak: İHA
GSO MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep’te sanayici olmanın farklı bir gururunu yaşadıklarını belirterek, ‘’Bu şehrin ülkesi için yapamayacağı hiçbir fedakarlık yoktur, bayrağı ve vatanı için yeri geldiğinde canından, her şeyinden vazgeçer’’ dedi.

Konukoğlu, GSO Ekim ayı Olağan Meclis ve Meslek Komiteleri Ortak Toplantısında yaptığı konuşmasına, geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te terör örgütü DAEŞ’in hücre evine yapılan baskın sırasında şehit olan özel harekat polislerimize Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

 

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’nın liderliğinde yürütülen başarılı operasyon sayesinde, çeşitli illerde yapılmak istenen olası terör felaketlerinin önlendiğine işaret eden Konukoğlu, terör örgütleriyle mücadelede büyük çabalarından dolayı başta Sayın Vali olmak üzere Emniyet Müdürüne ve tüm güvenlik güçlerine sanayiciler adına bir kez daha teşekkür etti.

Konukoğlu, ‘’İnanılmazı başardılar. İnşallah ülkemizde terör olaylarının kökünü kuruturuz, bundan sonra bu olaylarla karşı karşıya kalmayız’’ dedi.

Toplantıda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından hazırlanan ‘’15 Temmuz Darbe Filmi’’ni sanayicilerle birlikte izleyen Konukoğlu, darbe girişimine karşı vatanı için can siper mücadele eden şehitlerimizi ve gazilerimi minnetle andı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu; o gece darbe teşebbüsüne karşı iş dünyasından ilk tepki veren isim olmasından ve sonrasında Başbakanlığın başlattığı ‘’15 Temmuz Dayanışma Kampanyasına’’ desteklerinden dolayı takdir eden Konukoğlu, bu dayanışma kampanyasına TOBB’dan yapılan yaklaşık 54 milyon TL bağışın yüzde 40,5’lik bölümünü GSO üyelerinin sağladığını hatırlattı.

‘’Bu şehirde yaşamanın, bu şehirde sanayici olmanın gururu başka bir farklı… Bu şehirde yaşayan insanlar kendileri için değil bu ülke için yaşıyor, çalışıyorlar’’ diyen Konukoğlu, devamla şunları kaydetti:

‘’Gaziantep’ten Sanayi Odası’nın önderliğinde bu kampanyaya 21 milyon 634 bin 660 TL bağış yaptık. Yüzlerce arkadaşımız destek oldu. Her kuruşunu verenden Allah razı olsun. Gaziantep farklılığını bir kez daha ortaya koydu. Bu şehir ülkesine bağlıdır, ülkesi için yapamayacağı hiçbir fedakarlık yoktur. Bayrağı ve vatanı için canından, her şeyinden vazgeçer.’’

‘’YILSONUNA KADAR ATAK YAPARSAK İHRACATTA ANKARA’YI GEÇERİZ’’

Şehrin ekonomisini değerlendirirken GSO Başkanı Konukoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kuruluşuna onay verilen ‘’Polateli – Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’’nin hayırlı olmasını diledi. Bundan sonra kendilerine düşenin OSB’nin master planını ve yerleşim planını yaparak, altyapı-üstyapı çalışmalarını gerçekleştirmek olduğunu belirten Konukoğlu, bunlar tamamlandıktan sonra sanayicilerin arsa taleplerinin toplanacağını bildirdi.

Eylül ayında, bayram tatilinin 9 gün olmasının ihracat temposunu düşürdüğünü anlatan Konukoğlu, Gaziantep’in bu yıl Ocak-Eylül dönemi ihracatının binde 3 düşüşle 4 milyar 567 milyon dolar olduğunu anımsattı. Türkiye’de en fazla ihracat yapan ilk 10 şehir arasında aylık bazda beşinci ve toplam ihracatta altıncı sıradaki yerlerini koruduklarını ifade eden Konukoğlu, şöyle dedi:

‘’Ankara’yı yakında geçersek hiç şaşırmayalım. Şu anda Ocak-Eylül dönemi toplamını dikkati aldığımızda, aramızda 30 milyon dolardan az bir rakam kaldı. Yılsonuna kadar bir atak yaparsak, bu farkı kapatırız. Bu seneyi inşallah Ankara’nın üzerinde tamamlarsak Gaziantep için inanılmaz güzel bir sonuç olur.’’

Konukoğlu, Gaziantep OSB’de elektrik tüketiminde artışın sürdüğünü, bir yandan yeni tesisler devreye girerken bir yandan inşaatların devam ettiğine işaret ederken, ‘’Gaziantep’te büyüme var, ama diğer tarafta şehrin içindeki esnafta ve ticaret yapan kesimde daralma var. İçinde bulunduğumuz coğrafyada sıcak çatışmalar atlandıktan sonra ekonomik hızımızın çok daha suratlı olacağı kanaatindeyim. Bu işe Gaziantep olarak şu anda hazırız. Yatırımlar devam ettiği müddetçe hiçbir sıkıntı olacağı düşüncesinde değilim’’ diyerek, sözlerini tamamladı.

TOPÇUOĞLU, ŞEHİT POLİSLERİMİZİ RAHMETLE ANDI

Terör olaylarının bir an önce son bulmasını dileyen Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da konuşmasında, terör hücre evine baskın sırasında şehit olan polislerimize Allah’tan rahmet ve yaralananlara acil şifa, ailelerine sabırlar diledi.

Topçuoğlu, Fırat Kalkanı operasyonunda ve Irak’ta görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne de başarılar diledi.

Polateli- Şahinbey Tekstil İhtisas OSB’nin kuruluş işlemlerinin tamamlanmasının önemini dile getiren Topçuoğlu, ‘’Bu konuda Sanayi Odası Başkanımız Adil Bey başta olmak üzere Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Kilis Ticaret ve Sanayi Odamıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz’’ dedi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.