Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GSO URGE projeleri hız kesmeden devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 19:23
Kaynak: İHA
GSO URGE projeleri hız kesmeden devam ediyor

Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Unlu Mamuller Kümesi Projesi, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi konulu tebliğ uyarınca Ekonomi Bakanlığının desteğiyle yürütülüyor.

 

Proje kapsamında firmalar, GSO tarafından organize edilen eğitimler, danışmanlık faaliyetleri, yurt dışı pazarlama faaliyetleri, sektörel ticaret heyetleri ve ülkemize getirilecek alım heyetleri organizasyonlarından faydalanmaya hak kazanıyor. GSO’nun proje kapsamında gerçekleştirdiği bu faaliyetlerini Ekonomi Bakanlığı da destekliyor.

URGE konulu tebliğ desteğiyle, Gaziantep Sanayi Odası’nın yürüttüğü (GSO), URGE projeleri kapsamında, Almanya K Plastik ve Kauçuk Fuarı ile Fransa’da düzenlenen SIAL Paris 2016 Fuarı'na katılan sektörel ticaret heyetleri programlarını tamamlayarak Gaziantep’e döndü.

Almanya’da düzenlenen ve alanında dünyanın en büyük ve prestijli plastik fuarlarından biri olan, “K Plastik ve Kauçuk Fuarı’na katılan GSO URGE Projesi Plastik Kümesi, hem fuarda stant açarak katılımcı firmalarını tanıttı hem de düzenlenen organizasyonla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen, gıda fuarları arasında önemli bir yere sahip olan “SIAL Paris 2016” Fuarı'ndaki yerini alan, ‘Tarladan Sofraya Unlu Mamuller İhracat Takımı Sektörel Ticaret Heyeti de, GSO tarafından açılan stantta gıda ürünlerini sergileme fırsatı buldu.

Standı ziyaret eden alıcılarla ikili iş görüşmeleri de gerçekleştiren firmalar, Gaziantep’in birbirinden kaliteli ürünlerini 200 ülkeden yaklaşık 150 bin kişinin ziyaret ettiği bu fuarda tanıttı.

GSO olarak URGE Projelerine büyük önem verdiklerini kaydeden GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, “Almanya’da düzenlenen, K Plastik ve Kauçuk Fuarı ile Fransa’da düzenlen SIAL Paris 2016” Fuarı'na katılarak firmalarımızın üretim alanlarındaki rakiplerini yerinde görme fırsatı sunmuş olduk. Bu tür organizasyonlar firmalarımızın vizyonlarını geliştirmelerinin yanı sıra aynı zamanda dünya ülkelerine Marka şehir Gaziantep’in ürünlerini tanıtma fırsatı veriyor” dedi.

GSO üyesi firmaların dış ticaret deneyimlerini artırmaya yönelik projelerinin hız kesmeden devam edeceğini dile getiren Göncü, “Eğitim, danışmanlık ve yurtdışı pazarlama faaliyetlerini kapsayan URGE çalışmalarımız Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle bundan sonraki süreçte de devam edecek. Bu tür organizasyonlara katılan firmalarımız kendi ürünlerini tanıtmanın yanında kentimizin ve ülkemizin ihracatının artmasına da çok büyük katkı sağlıyorlar, kendilerine çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.