Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GSO, YENİLENEBİLİR ENERJİ SERTİFİKASI TEDARİK BELGESİ ALAN İLK SANAYİ ODASI OLDU

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Enerjisa'ya yaptığı başvuru ile sanayi odaları arasında bir ilki gerçekleştirerek Yenilenebilir Enerji Sertifikası Tedarik Belgesi (Yeşil Enerji Sertifikası) aldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2021 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:40
Kaynak: İHA
GSO, YENİLENEBİLİR ENERJİ SERTİFİKASI TEDARİK BELGESİ ALAN İLK SANAYİ ODASI OLDU

Oda faaliyetlerini çevreye ve doğaya karşı sorumluluk bilinciyle gerçekleştiren GSO, tükettiği elektrik enerjisini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağladığını Yenilenebilir Enerji Tedarik Sertifikası ile belgeledi.

Bu adımla sürdürülebilirlik konusundaki hedeflerine bir adım daha yaklaşan GSO, hem enerji tasarrufuna katkı sağlıyor hem de daha temiz bir dünya için yenilenebilir enerji üretimi ve kullanımını teşvik ediyor.

Kullanılan enerjinin yenilenebilir kaynaklardan olduğunu şeffaf ve sürdürülebilir bir şekilde belgeleyen Yeşil Enerji Sertifikası, büyük kurum, kuruluş ve şirketlerin yanı sıra aynı niteliğe sahip mesleki kamu kuruluşları için de öncü bir rol oynayarak daha yaşanılabilir bir doğa ve çevre için son yıllarda daha fazla değer kazandı.

Gaziantep Sanayi Odası, aldığı sertifika ile yaklaşık 16 bin 500 ağacın azaltabileceği sera gazı miktarına denk gelen 180 ton karbondioksit eşdeğeri karbon miktarının doğaya salınmasını engellemiş olacak.

“YENİLENEBİLİR ENERJİYE DUYULAN İHTİYAÇ ARTIYOR”

Gereksiz enerji tüketiminin önlenmesi, maliyetlerinin azaltılması, çevrenin korunması ve enerjinin verimli kullanımının ülkelerin hem ekonomik kalkınması hem de sosyal refahı için büyük önem taşıdığını ifade eden GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, "Gaziantep Sanayi Odası olarak çevresel sürdürülebilirlik politikalarına destek vererek kullandığımız enerjiyi yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlama taahhüdü ile Enerjisa'dan Yenilenebilir Enerji Tedarik Sertifikamızı aldık. Teknolojinin ve sanayinin gelişmesi, üretimin yaygınlaşması ve nüfusun artması sebebiyle günümüzde yenilenebilir enerjiye duyulan ihtiyaç daha da artış göstermektedir. Bu nedenle gelecekte daha yaşanılabilir ve temiz bir dünya için temiz enerji kaynaklarının tercih edilmesi oldukça önem taşımaktadır. Günümüz dünyasında yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının, enerji ihtiyaçlarının artmasından dolayı daha fazla teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca odamızın hak kazandığı sertifika, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen “Sürdürülebilir Küresel Kalkınma Amaçları” doğrultusunda belirlenen Erişilebilir ve Temiz Enerji,  Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar, Sorumlu Üretim ve Tüketim, İklim Eylemi ve benzeri alanlardaki kriterlere de uyum sağlamaktadır" dedi.

“YEŞİL MUTABAKAT, EKONOMİDEKİ REKABETİ DE ETKİLEYECEK”

Avrupa Yeşil Mutabakatı ile Türk şirketlerinin AB'ye ihracat yaparken ilerleyen yıllarda karbon salınımları kriterlerini karşılamaları gerekeceğini, bunun ekonomideki rekabeti de etki etkileyeceğini kaydeden Ünverdi, sözlerini şöyle sürdürdü:

Yeşil Mutabakat kapsamında yapılan çalışmalarda karbon salınımını belirlenen seviyelere indirme hedeflerine ulaşmak için yeni stratejiler belirlenmektedir. Bu hedeflere ulaşabilmek için kademeli olarak yeni sektörel kriterler ve iş modelleri uygulamaya konulacak. Yeşil Mutabakat konusu ile ilgili hem çalışmalar yürütmek hem de üye firmalarımızı bilgilendirmek amacıyla Gaziantep Sanayi Odamızda kurduğumuz birimimiz çalışmalarına başladı. İhracatta pazar kaybının yaşanmaması için bu konudaki araştırmalarımız da sürdürmeye devam ediyoruz.”

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.