Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GSO'da "Ürün Güvenliği" konusu anlatıldı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından, 10-16 Ekim "Ürün Güvenliği Haftası" dolayısıyla seminer düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 18:12
Kaynak: İHA
GSO'da "Ürün Güvenliği" konusu anlatıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Sani Konukoğlu Meclis Toplantı Salonunda yapılan seminere, Gaziantep Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ferhat Güvel, GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü ve diğer davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan seminerde konuşan İl Müdürü Ferhat Güvel, vatandaşlarımızın günlük hayatta kullandıkları asansörlerden elektrikli ev aletlerine, gaz yakan cihazlardan otomotiv aksam ve parçalarına kadar ürünler ile profesyonel maksatla sanayi üretiminde kullanılan makine, sınai gaz tüpleri gibi birçok ürünün piyasadaki denetimlerinin Bakanlık tarafından yapıldığını söyledi.

Güvel, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için çalıştıklarını belirterek, "Piyasa Gözetimi ve Denetimi piyasaya arz edilen bir ürünün gerekli güvenlik kriterlerine ve teknik düzenlemelere uygun olarak üretilip üretilmediğinin denetlenmesi anlamına gelir. Vatandaşlarımızdan gelen ihbar ve şikayetler ile basına yansıyan kaza ve yaralanma haberleri de denetimin başlatılması için kullanılmaktadır" dedi.

Denetimler sonucunda ürünlerin piyasadan toplanmasına kadar varan önlemler alındığına dikkat çeken Güvel, "Denetimlerle güvenlik kriterlerini dikkate almadan üretim yapan, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden ve ayrıca haksız rekabet ortamı oluşturan firmalarla mücadele amacı taşınıyor. Ürün güvenliği ve piyasa gözetimi denetimi faaliyetleri doğrudan cezalandırmayı hedef almak yerine üreticilerimizi bilinçlendirerek güvenli bir piyasa oluşturmayı ve güvenli bir piyasa ortamında vatandaşlarımızı yüksek standartlı ürünlerle buluşturmayı hedeflemektedir" diye konuştu.

Güvel, vatandaşlarımızın günlük hayatta karşılarına çıkan ürün güvenliğine ilişkin herhangi bir konuda Bakanlığın internet sayfasında yer alan ihbarşikayet formunu veya Alo 130 Şikayet Hattını kullanarak ya da doğrudan İl Müdürlüğü'ne yazacakları bir dilekçe ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Vali Yardımcısı Halil Uyumaz da konuşmasında, Gaziantep'in ülkemizin göz bebeği illerinden birisi olduğunu belirterek kent sanayicilerinin güvenilir ürünler üretme noktasında oldukça başarılı olduğunu söyledi.

Şehrin Türkiye'de birçok bakımdan marka olduğunu dile getiren Vali Uyumaz, "Şehrimiz sadece sanayi ürünleriyle değil diğer birçok alanda üretim yaparak ülkemizde ve Ortadoğu'da tanınan çok güzel bir merkez konumundadır" şeklinde konuştu.

Ürün güveliği konusunun çok önemli olduğunu vurgulayan Uyumaz, "Denetimleri aslında kendi kendimize yapmamız gerekiyor. Güvenilir ürün üretmek sadece ceza olarak kalmıyor bazen de geri dönüşü olmayan can ve mal kaybına yol açabiliyor. Bu bakımdan sanayi bakanlığımızın bu çalışmasını son derece önemsiyoruz. Bu konuya sanayicilerimizin, üreticilerimizin sahip çıkması bizler için daha çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Seminer konuşmaların ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Denetçileri Yeşim Çalışkan, İbrahim Ataş ile Emrah Birelli'nin ürün güvenliği ile ilgili sunumlar yapması ve katılımcıların sorularını cevaplamasıyla sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.