Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTB, ANTEP KÖY KAHKESİNİ TESCİLLEDİ

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), bayram sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden ‘Antep Köy Kahkesi’nin Coğrafi İşaret Tescil Belgesini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2017 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:51
Kaynak: İHA
GTB, ANTEP KÖY KAHKESİNİ TESCİLLEDİ

Gaziantep’te özellikle Ramazan bayramlarında tüketilmek ve ikram edilmek üzere büyük bir özenle hazırlanan asırlık lezzet Antep Köy Kahkesi, coğrafi işaret tescil belgeli ürünler kervanına katıldı.

GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, yaptığı açıklamada, Gaziantep’in geleneksel lezzetlerinin korunması ve gelecek nesillere taşınmasına yönelik sürdürdükleri çalışmalar kapsamında Antep Köy Kahkesinin, Coğrafi İşaret Tescil Belgesini aldıklarını ifade etti.

Bayram sofralarıyla özdeşleşen Antep Köy Kahkesinin, tescili için yaklaşık iki yıl önce Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuruda bulunduklarını anımsatan Özgür Bayram, “Geleneksel hazırlanışını ve ayırt edici özelliklerini belirleyerek resmi başvurusunu yaptığımız Antep Köy Kahkesi, üç aylık askı sürecinin ardından 25 Aralık 2017 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edildi. Geleneksel marka değerlerimiz arasına katılan bu özel ürünümüzün Gastronomi kenti Gaziantep’imize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Antep Köy Kahkesinin, Gaziantep mutfak hazineleri arasında ayrı bir yere ve öneme sahip olduğunu vurgulayan Bayram, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Antep Kahkesi, Gaziantepliler için sadece bayramlarda misafirlere ikram edilmek veya tüketilmek üzere hazırlanan tarihi çok eski dönemlere dayanan özel bir kurabiye çeşidi değil. Meşakkatli yapım aşamasından dolayı Gaziantep bayram yemekleri gibi genellikle komşu ve ailelerin bir araya gelmesiyle imece usulü hazırlanan bir lezzet. Evde ve pide fırınlarında akrabaların ve komşuların uzun solukta hep birlikte hazırladığı bu tat, aynı zamanda bireyler arasında sosyalleşmeye ve komşuluk ilişkilerine de katkı sağlamakta. Bu nedenle bu ürünümüzün tescilini alarak sadece hazırlanışını belirli standartta bağlamıyoruz, aynı zamanda bir geleneğimizi de geleceğe taşıyoruz.”

GTB Genel Sekreteri Bayram, ayrıca sok iki ay içerisinde Antep lahmacunu, Antepfıstık Ezmesi, Antep Tırnaklı Pidesi, Antep Firiği, Antep Bulguru ve Antep Köy Kahkesi olmak üzere 6 ürünün Coğrafi İşaret Tescil Belgesini aldıklarını anımsatarak, başvuru işlemleri tamamlanan 14 ürününün ise onaylanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.