Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTB’DE, İSTİHDAM TEŞVİKLERİ ANLATILDI

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü iş birliğiyle ‘İstihdam Teşvikleri” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 20:49
Kaynak: İHA
GTB’DE, İSTİHDAM TEŞVİKLERİ ANLATILDI

GTB mart ayı olağan meclis oturumu öncesi gerçekleştirilen toplantıda SGK İl Müdürü Mehmet Uzun, GTB meclis üyelerine istihdam seferberliğinin işçi ve işverenlere sağladığı avantajlar hakkında bilgiler verdi.

GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, SGK İl Müdürü Uzun, işverenlerin faydalanabileceği 10 farklı istihdam teşvikinin bulunduğuna işaret etti.

Uzun,” Uygulanan teşvikler, 687 KHK ile getirilen, 6111 sigorta primi, yeni yatırımlara verilen, engelli istihdamına verilen, işbaşı eğitimi, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi, kültür yatırımları ve girişimleri, 5 puanlık ve yurt dışındaki işlerde çalıştırılan sigortalılar için verilen teşvikler olarak 10 başlık altında toplanmakta “dedi.

İşveren için sağlanan istihdam teşviklerinin şartları hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Uzun, öncelikle işverenlerin aylık prim ve hizmet belgelerini yasal süresi içerisinde vermesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“İş veren için aranan şartlar içerisinde sigorta primlerinin yasal süresinde ödenmesi, kayıt dışı sigortalı çalıştırılmaması, bildirilen sigortalının fiilen çalışıyor olması, SGK’ya prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borcu bulunmaması gerekmekte. Bu şartları yerine getiren işverene ilave istihdamın toplam katkısı 1 sigortalı için yaklaşık 8 bin 508 Türk lirasını bulmakta.”

Uzun, kamu idarelerine ait işyerleri, ihale konusu işler, SGDP’ye tabi çalışanlar ve yurt dışında çalışan sigortalıların ise belirtilen desteklerden faydalanamadığını belirtti.

Gaziantep’teki işyeri ve sigortalı sayısı hakkında da açıklamalarda bulunan SGK İl Müdürü Uzun, Gaziantep’te 31 bin 884 iş işyerinde, 395 bin 275 sigortalının çalıştığını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan istihdam seferberliğini desteklediklerini belirten GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise istihdam seferberliğinin işçi ve işveren kesimlerine ayrı ayrı cazip fırsatlar sunduğunu ifade etti.

GTB’de ‘İŞKUR Başvuru Noktası’ oluşturduklarını da anımsatan Tiryakioğlu, istihdam seferberliğine katılmak isteyen tüm işçi ve işverenlerin İŞKUR’a gitmeden başvurularını bu noktadan da gerçekleştirebileceklerini söyledi.

GTB Meclis Başkanı Selami Memiş’te yaptığı konuşmada, SGK İl Müdür Uzun’a aktardığı değerli bilgilerden dolayı teşekkür ederek, Gaziantep’in bu seferberlikte Türkiye’de ilk 5 içerisinde yer almasını arzuladıklarını ve bunun için çaba harcadıklarını dile getirdi.

Memiş, sanayi, ticareti ve ihracatı ile Türkiye’nin model şehri Gaziantep’in bu başarıya yakalayacak potansiyele ve güce sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.