Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTB'den ücretsiz E-Pazar Sistemi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından, Gaziantep’in gıda ve tarım ürünlerinin, ulusal ve uluslararası piyasalarda ticaretinin elektronik ortamda yapılması amacıyla oluşturulan GTBBAZAAR portalı hizmet ağını genişletiyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2017 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 17:18
Kaynak: İHA
GTB'den ücretsiz E-Pazar Sistemi

Elektronik ortamda ticaret yapma kolaylığı sağlayan sisteme Kuveyt Ticaret ve Sanayi Odası’nın yanı sıra Avrupa İş adamları Derneği ve TÜMSİAD Avrupa’da dahil oldu.

Gaziantep’in yöresel ürünlerini elektronik ortamda sergileme ve tanıtma imkânı sağlayan GTBBAZAAR uygulamasının farklı ülkelerden çok sayıda alıcı ve satıcıyı aynı platformda buluşturduğunu kaydeden GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, “Üyelerimize elektronik ortamda e-ticaret yapma olanağı sağlayan portalımızın uluslararası alanda daha fazla kullanıcıya ulaşması için tanıtım ve iş birliği çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda şu ana kadar Türkiye dışında, Kuveyt Ticaret ve Sanayi Odası, Avrupa İş adamları Derneği (EUBA) ve Avrupa Tüm Sanayici ve İş adamları Derneği ile iş birliği yapıldı. Amacımız ürün ticaretimize yeni bir ivme kazandıracak olan bu sisteme farklı kıtalardan ülkelerin ticari kuruluşlarını da dahil ederek, hizmet ağımızı tüm dünya geneline yaymak” dedi.

Kapalı üye sistemiyle çalışan ‘gtbbazaar.com’ e-ticaret uygulamasının kullanıcılara direkt bir ticaret imkânı sağlamadığını sadece farklı coğrafyalardan alıcı ve satıcıları bir araya getirdiğini vurgulayan Tiryakioğlu, her iki tarafın kendi aralarında anlaşmaları durumunda ise ticaretin gerekli yasal mevzuatlar çerçevesinde yapıldığını belirtti.

GTBBAZAAR portalının özellikle dış ticarete dönük web sitesi olmayan üyeleri için cazip fırsatlar sunduğunu dile getiren Tiryakioğlu, “Farklı ülkelerden alıcıların görebileceği sanal ürün tanıtım mağazaları açma fırsatı sunan uygulamaya, başvuruları kabul edilen firmalar dahil olabiliyor. Sitemiz şu an için Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde hizmet vermekte. İlerleyen dönemlerde ihtiyaca göre dil seçeneğini artırmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.