Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTO’NUN KADIN YÜZLERİ GELECEĞİN GİRİŞİMCİLERİYLE BULUŞTU

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında farklı bir etkinliğe imza atarak, GTO organlarında görev alan kadın üyelerini geleceğin girişimci adayı gençlerle bir araya getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2020 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:57
Kaynak: İHA
GTO’NUN KADIN YÜZLERİ GELECEĞİN GİRİŞİMCİLERİYLE BULUŞTU

GTO Meclis ve Meslek Komitelerinde görev alan 6 kadın üyenin başarı hikâyelerinin anlatıldığı etkinlikte, iş yaşamında kadın olmaya dair tecrübeleri ve elde ettikleri başarının sırları gençlerle paylaşıldı.

GTO tarihinin ilk kadın Meclis Üyesi olan Gülseren Hülya Akkaya moderasyonunda gerçekleştirilen panelde GTO Meclis Üyesi Hasibe Sözmen, Meslek Komite Başkanları Didem Büyükmeşe, Hayriye Ebru Ayhan, Meslek Komite Başkan Yardımcısı Dilek Yılmaz ve Meslek Komite Üyesi Aliye Arzu Güceylioğlu’nun birbirinden değerli başarı hikâyeleri salonda bulunan gençlerin büyük alkışını aldı.

Panel öncesinde konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Acıoğlu, kadınların ekonomide, kalkınmada, daha refah ve mutlu bir yaşamda itici güç olduğunu vurguladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Daha emin ve daha doğru olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır: Büyük Türk kadınını çalışmamıza ortak kılmaktır." sözlerini hatırlatan Acıoğlu, bunu başaracak olanın Türk gençliği olduğunu, panele katılan genç kadınların işveren olarak, işçi olarak, gönüllü olarak, siyasetçi olarak bir şekilde hayata dokunmaları gerektiğini ifade etti.

Acıoğlu: Pozitif ayrımcılık demek bile aslında cinsiyet ayrımcılığına sebep oluyor

Salonda bulunan genç erkeklere de seslenen Acıoğlu, “Kız kardeşiniz, anneniz, sevgiliniz, arkadaşınız… Bir kadın olarak hayata dokunurken siz onlara destek olacaksınız. Ama desteğiniz kadın oldukları için değil, cinsiyetten bağımsız olarak insan oldukları için, başarılı oldukları için destek olacaksınız. Çünkü kimi zaman pozitif ayrımcılık demek bile aslında cinsiyet ayrımcılığına sebep oluyor. Bakın artık iş kadını ya da iş adamı denilmiyor. İş insanı deniliyor. Yani üretmenin, başarmanın, topluma ve ülkeye faydalı olmanın cinsiyeti olmaz… Atatürk’ün dediği gibi kadınlarımızı çalışmalarımıza ortak kılmalıyız… Kendi mutluluğumuz için, ülkemizin geleceği için, çocuklarımıza daha güvenli ve refah bir dünya bırakabilmek için hayatın her alanında ortak hareket etmeliyiz… Kadınların yöneticilik becerilerini, risk alma kabiliyetlerini, duyarlılıklarını, vizyonlarını düşününce ekonomik ve siyasi krizlerin doruğa ulaştığı dünya için kadınlar umut olacaktır.” dedi.

Etkinliğe GTO Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Dal, Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Işık, Meclis, Meslek Komite Üyeleri ve Gaziantep Üniversitesinden akademisyenler de katıldı.

BAŞARI HİKÂYESİ PAYLAŞILAN GTO’NUN KADIN YÜZLERİ

Gülseren Hülya Akkaya / Meclis Üyesi : 40 Nolu Turizm - Otel - Güvenlik - Organizasyon Ve Danışmanlık Faaliyetleri Meslek Komitesi

Hasibe Sözmen /Meclis Üyesi : 13 Nolu Ulaşım, Yolcu Ve Öğrenci Taşımacılığı, Seyahat Acenteleri Meslek Komitesi

Didem Büyükbeşe / Komite Başkanı : 14 Nolu Kitap - Kağıt - Matbaa - Gazete, Tv, Radyo - Reklam Ve Ajanslar Meslek Komitesi

Hayriye Ebru Ayhan /Komite Başkanı : 39 Nolu Özel Eğitim Kurumları Meslek Komitesi

Dilek Yılmaz / Komite Başkan Yardımcısı : 41 Nolu Sigorta Acenteleri Meslek Komitesi

Aliye Arzu Güceylioğlu / Komite Üyesi : 40 Nolu Turizm - Otel - Güvenlik - Organizasyon Ve Danışmanlık Faaliyetleri Meslek Komitesi

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.