Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI HEYETİNDEN GTB’YE ZİYARET

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep’in bölgesel ve küresel ticarette yaşanan sıkıntılara rağmen ekonomideki istikrarını korumaya çalıştığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2016 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:17
Kaynak: İHA
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI HEYETİNDEN GTB’YE ZİYARET

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı hizmetlerinin daha etkin ve verimli şekilde sunulabilmesine yönelik istişarelerde bulunmak amacıyla Gaziantep’e gelen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı heyeti, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ile bir araya geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı heyetine Gaziantep ekonomisi, tarımı ve ticareti hakkında bilgiler veren GTB Başkanı Tiryakioğlu, “Ortadoğu ülkeleri Gaziantep ihracatı için önemli bir yere sahip. Bu bölgelerde yaşanan sorunlar ve dünya ticaretinde yaşanan genel daralmaya rağmen şehrimiz ekonomideki büyüme istikrarını korumaya çalışıyor ”dedi.

Gaziantep’in zengin tarihi, sanayisi ve ticaretinin yanı sıra tarıma dayalı gıda sanayinde de Türkiye’nin başkenti konumunda olduğunu belirten Tiryakioğlu, “ Gaziantepliler çalışmayı, üretmeyi ve ekonomiye katkı sunmayı seven müteşebbis ruhlu insanlardır. Daha güçlü bir Türkiye için tarihinin her döneminde elini taşına altına koymaktan çekinmeyen Gaziantepliler bugünde ekonomi çarklarının daha verimli bir şekilde dönmesi için canla başla çalışmalarını sürdürmekteler” ifadelerinde bulundu.

Gaziantep’in, Türkiye’nin en büyük 6 ekonomi şehrinden biri olduğunu vurgulayan Tiryakioğlu, kentin 2023 yılı ihracat hedefinin ise 30 milyar dolar olduğunu söyledi.

Tiryakioğlu, ziyarette ayrıca Gaziantep Ticaret Borsasının faaliyetleri, sürdürdüğü çalışmalar ve biten projeleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

GTB’de gerçekleştirilen ziyarete Gümrük ve Ticaret Bakanlığı heyetinden, Tüketicinin Korunması ve Piyasaya Gözetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hasan Mutaf, Gaziantep Ticaret İl Müdürü Bilal Yazıcı, Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Veli Tatlıpınar, İç Ticaret Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Dumanlı, Personel Daire Başkanlığı Şube Müdürü Kadir Coşkun, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Şefi Baycan Şaki ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Mühendisi Yusuf Durmuş katıldılar.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.